Hlavní obsah
Názory a úvahy

Prý nenechme dezoláty dělat z vlády hnůj aneb jak nám vymejou mozek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Necháme si vymýt makovice trotly? Co to znamená, dělat z vlády hnůj?

Četl jsem článek „Nenechme dezoláty dělat z naší vlády hnůj“. Nevěděl jsem, zda se mám bavit, brečet nebo jestli mi má být za autora hanba. Inu, ne každý je zrovna mentální atlet, ale mentální atlet s trotlovským syndromem…nebo někdo z Rudého práva?

Článek

Autor zachytil na internetu „hanebný příspěvek“, jak 2 mladíci ze zaparkovaného přívěsu hází před Úřadem vlády čerstvý, neuleželý hnůj do prostoru za plot jmenované instituce.

Pravda, voňavá nadílka to asi nebyla. Ale komentovat ono nikoliv chvályhodné právní jednání, navíc jakkoliv patrně vedené dobrým úmyslem, byť konané v rozporu s právními předpisy, slovy, že se jedná o „extrémistické radikalistické jednání proruské scény s teroristickými metodami, ohrožujícím českou společnost“, což autor usuzuje podle modro-červeno-bílo-modré čepice s modrým štítkem a bambulí jednoho z nepochybně „proruských radikálních extremistů a stoupenců Putina“, kdy, opět podle autora, policie tuto zavržení hodnou extremistickou akci neodhalila, je extrémně za vlasy přitažené.

Předně, nevím, kde přišel autor na to, že jde o prorusky orientovanou akci? Účastníci se hlásili k tomu, že zastupují české zemědělce a české občany a navrhovali kriminalizovat českou vládu. Ani slovo o Putinovi, ani slovo o Rusku, ani slovo proti Ukrajině, ani slovo proti čemukoliv jinému. Prostě přišli vyházet hnůj k úřadu vlády, což považuji proti házení vajec a rajčat na premiéry a prezidenty (Babiš, Zeman…) v dobách nedávných za projev o poznání kultivovanější a méně nebezpečný pro zdraví oněch vládních úředníků.

Dle vyslechnutého, určil autor proruskou příslušnost obou nezbedů podle modro-červeno-bílé čepice jednoho z nich. Neznám úroveň dosaženého vzdělání pana autora, ale co si ze ZDŠ, hodin zeměpisu pamatuji, hrdě stejné barvy na svých zástavách užívá i Francie, Lucembursko, Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko, Holandsko, Dominikánská republika, Filipíny, Chile, Kuba, Kostarika, Paraguay, Srbsko, Thajsko, nebo třeba Velká Británie. Ale možná chtěli ti nezbedové zhanobit Spojené státy americké, taky jedou v těhle kolorech. Nebo šli po Filipínách, těžko říct.

Nicméně, nebál bych se tvrdit, že ti uličníci neměli na pácu carskou říši východu, ale možná to byli jen vlastenci. Pokud to autor nezaznamenal, i my se hrdě pyšníme modro-červeno-bílou vlajkou.

Že by to policii dle tvrzení autora uniklo? Co ti dva příslušníci sboru, kteří na místě bezprostředně zasáhli? Ne až tak profesionálně, měli jim napařit pokutu za stání na chodníku, jak vyplývá z ustanovení § 53 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, legitimovat je a za znečištění veřejného prostranství je poslat do správního řízení příslušné městské části, která by jim vyúčtovala i úklid té nadílky.

Rozumná vláda se takové aktivitě dvou nezbedů vysměje, chytrá vláda to využije ve svůj prospěch jako reklamu, protože pohazují-li hnojem úřad vlády slovy „dva“ občané, není to věru mohutný protest. A možná měli na mysli jen blaho země, kterou chtěli svým konáním zúrodnit.

Být vládou, bojím se rostoucí nespokojenosti občanů, kteří nehází hnůj z přívěsu vidlemi a rýčem, z čehož lze usuzovat, že se nejedná o zemědělce, ti by s rýčem na hnůj nešli. Bál bych se zemědělců s tisíce a tisíce traktory, které zcela ochromili dopravu v Německu a už i v Česku. A nutno podotknout, že při svých protestech použili také modré, červené a bílé traktory. Zejména ty bílé Lamborghini jsou nádherné stroje. Rád se na ně dívám a ani ve spojení s modrými Fordy a červenými Zetory mě ani nenapadlo považovat je za ruské odbojáře.

Autor asi nebude žádný mentální atlet, ale pokud jsou dva darebové s vidlemi a trochou hnoje radikalistickým extrémistickým nebezpečím s teroristickými metodami (vše z článku autora), pak se musíme opravdu moc a moc bát. Hlavně autora, který navrhuje policii, aby se zaměřila na jejich sledování. Možná by měli sledovat spíš jeho, někde ve zdravotnickém zařízení a vypolstrované místnosti. Myslel jsem si, že to má být sranda., ale on to ten pán fakt myslí vážně. Je mi z něj smutno a za něj hanba. Dva uličníci s hnojem fakt nejsou teroristická organizace a na to, aby vládu lidé tolik nenáviděli, že jí dali nejhorší hodnocení v historii Česka, není třeba dvou uličníků. Na to si tahle vláda bohatě stačí sama.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz