Hlavní obsah
Rodina a děti

Zaplatili jsme tchyni dovolenou, aniž bychom o tom věděli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik (AI premium license)

Tchyně Nely (31) byla šedesátiletá dáma, která se svému synovi ráda ozvala při každém problému. Jako by snad měla potřebu se při každé příležitosti připomenout. Jednou ale překročila meze, které jí snacha nemůže zapomenout.

Článek

„Ona Soňa byla hodná ženská, to zase nemůžu říct. Ale co tchán umřel, upínala se hodně na syna. Petr jí sice nikdy neřekl ne a já do toho nechtěla mluvit, občas jsem ale měla pocit, že jeho dobroty až zneužívá,“ rozpovídala se Nela, která žije s partnerem na Praze-východ, a nedávno se jim narodilo malé miminko.

Tahá z nás akorát peníze

„Máme se dobře, to já moc dobře vím. Podnikám už roky, mám vlastní e-shop s oblečením, Petr zase dělá manažera v mezinárodní firmě. Nestěžuju si, počítat koruny nemusím. To ale neznamená, že jich máme na rozhazování, něco vyděláme, máme nějakou rezervu. Fungujeme v pohodě,“ dodává. Tchyně se ale pravidelně ozývá pro půjčku, protože měsíčně nevychází. Je ráda si dopřávat, drahé víno, kosmetika, oblečení. A je spíše neobvyklé, když peníze příští měsíc vrátí.

„Petr jí nikdy neřekne ne, protože opakuje, že ho vychovala a něco jí dluží. Možná má pravdu, já už vlastně ani nevím. Nedávno ale došlo na situaci, která byla nepříjemná úplně všem.“

Toužila po dovolené

„Chtěla odletět do Egypta, žila tam její kamarádka. Prý se tam chce konečně jednou podívat. Hotel požadovala blízko u letiště, ale zase ne daleko do centra Hurghady, nějakou pětihvězdu, dobré jídlo. Petr jí našel místo, kam létáme pravidelně a ona souhlasila. Požádala ho, ať vše zařídí a objedná,“ vzpomíná Nela.

„Petr vše našel, sdělil jí částku a ona souhlasila, prý je to dobrá cena. Stálo to kolem třiceti tisíc, ty pokoje pro jednoho byly nějak dražší. Soňa vše odkývala, Petrovi poděkovala, on objednal, zaplatil a napsal jí, kolik mu má poslat.“

Jenže z toho byla tchyně najednou v šoku. „Ptala se, zda to po ní opravdu cheme, že jí nedopřejeme ani chvíli u moře. Nakonec z ní vylezlo, že ty peníze vůbec nemá, že si myslela, že když to Petr zaplatil, tak to znamená, že jí to koupil. Prý kdyby neměl, tak to přece nemůže poslat. Vodila nás za nos další dva týdny než přiznala, že nám to pravděpodobně nikdy nevrátí. Stále opakovala, že jsme hamižní a kdesi cosi,“ popisuje Nela hořkou zkušenost. Nejhorší pro ni bylo, že Petr to viděl stejně a řekl, že když maminka přeci nemá, mohou si to dovolit. Jenže to byly peníze na dodělání dětského pokojíčku, který teď sice nepotřebují, ale Nela už toužila po hotovém domě. Způsob, jakým si tchyně zajistila báječnou dovolenou, jí dodnes nejde do hlavy. Poslala fotky, měla se báječně a mladá rodina už peníze nikdy neviděla.

Zdroj: autorka vycházela z rozhovoru s Nelou (31), Praha-východ, mateřská dovolená

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz