Hlavní obsah
Aktuální dění

Babiš se rozešel s „Monike“. Neprávem z ní dělali zlatokopku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED

V pátek 19.04.2024 oznámil Andrej Babiš konec jeho vztahu s manželkou Monikou. Oba se údajně rozešli v dobrém a pro bývalého premiéra a ministra financí tak končí jedna velká éra.

Článek

Monika a Andrej se seznámili v roce 1992 a mají spolu dvě děti. Ovšem své „ano“ si řekli teprve před sedmi lety během pompézní svatby na Čapím hnízdě. Třicetiletý vztah, avšak manželství, které trvalo pouhých sedm let.

Lidé ji nazývali zlatokopkou

Monika Babišová se narodila v roce 1974 v Litoměřicích. Na první pohled jistě zaujalo její původní rodné příjmení: Herodesová. Vystudovala ekonomickou školu - obor administrativa. Dnes se však zabývá především o její projekt Nadace Agrofert a také designem interiérů. Mezi její návrhy patří například slavná restaurace Paloma ve francouzském městě Mougins. Na fotky tohoto krásného místa se můžete podívat zde: Odkaz. Nutno dodat, že vkus tedy měla vytříbený.

Když tehdy dvacetiletá Monika poznala Andreje, ihned mezi nimi vzplanula láska. Kvůli jejímu vzhledu, a také dvacetiletému rozdílu, ji lidé často říkali, že je zlatokopka, která si našla bohatého manažera.

Babiš již za minulého režimu měl našlápnuto na smělou kariéru a v roce 1992 zastával již několik vysokých, ředitelských pozic. Nějaké miliardové jmění však tehdy bylo na míle vzdálené. Je tedy třeba uznat, že Babiš svůj poklad a kult osobnosti budoval již po boku své přítelkyně Moniky, která stála po jeho boku během všech jeho útrap.

Co stálo za rozvodem?

Kdo sledoval sociální sítě obou postav, jistě si všiml, že se spolu poslední dobou na veřejnosti vůbec neobjevují. Co více, i dovolené trávili odděleně, kdy oba dávali na své platformy fotky z jiných lokalit, jindy zase Monika jezdila k moři sama s dětmi, mezitím co Andrej zůstával v republice. Spekulace o krizi jejich manželství tak nejsou novou záležitostí a fanoušci a sledující na tento fakt poukazují skoro rok.

Manželka Andreje podporovala v jeho nejtěžších chvílích a stála mu oporou. Vybavuji si však, když Andrej prohrál prezidentské volby, že oba stáli na pódiu a na dotaz: „Co bude dál?“ Odpověděl Andrej, že by si přál klid, aby média zapomněla na Babiše. Monika si zase naopak povzdechla a řekla, že to byla náročná cesta, a že doufá, že si nyní odpočinou.

V rovině spekulací, tak lze odhadnout, že trochu doufala, že neúspěšnou prezidentskou kampaní se Babiš stáhne z reflektorů veřejnosti a budou mít klid. Tento milovaný, ale i nenáviděný politik, který je středem pozornosti již několik let, jistě přivedl jejich rodině spoustu stresu. A když vidíme, jak aktivním politikem, který reálně usiluje o vítězství v nadcházejících krajských, parlamentních, ale i evropských volbách, stále je, myslím si, že je Monika zklamaná. Zklamaná, že Babiš nedokáže život politiky opustit. Myslím, že chtěla mít už klid, avšak s jejím manželem to prostě nejde.

Jsou to naprosto nepodložené fabulace, na druhou stranu asi není těžké dát si dvě a dvě dohromady. Ten stres musí být enormní. Denně výhružky, nadávky, ovlivňuje to děti, ovlivňuje to manželství. Myslím, že u Babišů muselo probíhat tolik hádek o jeho další působení v kariéře, že by se to nedalo spočítat za jeden den. A Monika jednoduše řekla dost.

Co bude dál?

Jsem velmi zvědavý jak moc celá situace ovlivní Babiše a jeho politickou kariéru. Očividně neplánuje upozadit svou práci ve prospěch manželství. Znamená to, že se nyní ještě více bude soustředit na kampaň? Budou jeho útoky na vládu a podlézání občanům o to silnější? Čas ukáže. Myslím si však, že se po boku Babiše do několika měsíců objeví nová, mladá žena, řekl bych tak mezi 35 - 40 roky a společně pojedou novou kampaň pro hnutí ANO bok po boku.

Zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Monika_Babi%C5%A1ov%C3%A1

https://www.instagram.com/andrejbabis/

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/286512-nesmela-monika-babisova-se-rozpovidala-o-tom-jak-se-seznamila-s-manzelem

https://cs.wikipedia.org/wiki/Andrej_Babi%C5%A1

https://www.instagram.com/monikababisova/?hl=cs

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz