Hlavní obsah
Sport

Česko má ZASE další medaili v ledním hokeji. Sezóna 2023/2024 ve znamení úspěchů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Merdobal / Pexels.com / Free license

Ilustrační obrázek

Čeští hokejisté do šestnácti let úspěšně zdolali ve svém semifinálovém utkání Finsko 3:1. Tým trenéra Milana Razýma se tak vydá do střetnutí o zlatou medaili ve středu od 12:00 českého času. Máme tak jistou stříbrnou medaili a zisk zlata je na dosah.

Článek

Finové měli mírnou převahu v první třetině, ale všechny jejich pokusy zmařil český brankář Jan Láryš. Razýmova družina se musela vyrovnat s největším problémem mezi sedmou a desátou minutou, kdy měl Láryš problémy s nožem na brusli. Během této doby se musel na chvíli do brány postavit náhradník Martin Psohlavec.

Český tým se dostal do své největší šance až v závěru první třetiny, kdy hráči Novák a Katolický vyrazili do brejku, ale první jmenovaný trefil tyč.

První gól padl až ve druhé třetině, kdy český tým využil přesilovou hru pěti proti třem a Václav Nedorost propálil brankáře Lammiho z levého kruhu mezi betony. Krátce poté, co skončil druhý trest pro Finsko, skóroval přesně z mezikruží také Šimon Bělohorský.

Razýmův tým pak ukázal svou sílu ke konci druhé třetiny. Filip Novák si před Lammim dovolil kličku do bekhendu a zvýšil vedení na 3:0.

Ve třetí třetině se Finové snažili snížit náskok, vědomi si toho, že je od porážky dělí čtvrt hodiny čistého času. Český tým vzdoroval tlaku po dobu necelých pěti minut, než se Viljo Kähkönen dostal k odkryté brance a snížil na 3:1. Láryš však následně branku uzavřel a dalšímu kotouči za svá záda nedal.

Český tým tak mohl slavit. Úspěšně zvládl semifinálový souboj a ve středu od 12:00 českého času se utká ve finále s vítězem duelu mezi Kanadou a Spojenými státy, které již jednou porazil v průběhu turnaje. V posledním základním zápase otočil skóre z 1:4 a nakonec zvítězil 6:5 po samostatných nájezdech.

Zdroj:

Zhlédnutí zápasu Česko:Finsko, MS v Ledním Hokeji U16, Jižní Korea

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz