Hlavní obsah
Sport

Fantastická česká dvacítka! Z prohry 2:5 se stala výhra 8:5 a bronz je doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: John Johnson / Wikimedia Commons / Free license

Český výběr do dvaceti let vyhrál na Mistrovství světa v ledním hokeji. Slibná cesta, která započala porážkou Kanady ve čtvrtfinále, tak skončila bronzovou medailí a pro nás konečné třetí místo.

Článek

Do začátku zápasu přinesl finský tým více chuti. Technicky nás přehrávali a naši jakoby měli v bruslích cihly. Celý zápas se nesl v duchu dotahování a vyrovnávání.

Co z toho, že jsme prohrávali 2:0. Krásná kombinace v útoku způsobila, že Kulich snížil na 2:1 pouze 6 vteřin po začátku přesilovky. Moc nám nepomohla ani situace za stavu 2:2. Radost z vyrovnání byla potrestána dvěma góly v rozmezí 16 vteřin. Za stavu 5:2 pro Finsko jsem měl sto chutí vypnout zápas. Naše juniorka se ale prala do konce zápasu a ani za stavu 5:2 nepolevila. Konečný výsledek 8:5 pro Česko zanechává pachuť u finského týmu.

Musím juniorku pochválit za skvělý pohyb, kombinace i dravost v útoku. I když nás Finsko technicky přehrávalo, Češi se dravě hrnuli za vyrovnáním. Výsledný stav je více než zasloužený.

Neskutečný český útok

To, co předváděl náš tým v útoku byla pastva pro oči, houževnatost a bojovnost způsobily drama až do konce zápasu a Jiří Kulich ukázal, proč nosí kapitánské Céčko. Když jsem ve svém minulém příspěvku kvitoval jeho výkon a přál mu místo v Áčku, spoustu z vás psalo, že je nevýrazný a jsou tam lepší hráči. Myslím, že Kulich ukázal, že si místo u dospělých zaslouží. Člověka, který dostane přihrávku a z první vystřelí od kruhů a prostě ten gól dá, potřebujeme v Áčku jako sůl.

Finská mašina nás nepřejela

Trochu mě mrzí díra v našich zádech. Obrana nadělala spoustu chyb a Hrabal, který měl svých pět minut slávy během zápasu s Kanadou, od té doby nepředvedl nic extra, což začalo už při prvním obdrženém gólu proti Švédsku. Když teď proti Finsku byl v první části první třetiny vyměněn, děkoval jsem všem bohům. Jeho slzy byly smutné, ale tým potřeboval větší jistotu. Bohužel ani Jakub Vondraš nedokázal zastavit šikovné finské ruce.

Český útok se ale dravě hnal za vyrovnáním a nakonec vítězstvím, taková bojovnost mi u dospělého Áčka chybí už od roku 2013. Jednoduše jsme tu naši děravou obranu přestříleli přes ještě děravějšího finského brankáře.

Česká juniorka předvedla krásný hokej a jsem rád, že jsem nepřestával věřit do poslední chvíle.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz