Hlavní obsah
Názory a úvahy

Několikrát znásilněná naštěstí netrpěla. Takže si to užívala?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: dianacibotari1991 / Pixabay.com / Free license

Za opakované znásilnění podmínka. Obžalovaný to určitě znovu neudělá a hlavně, musí se starat o rodinu, takže jen podmínka. To je odůvodnění Krajského soudu v Brně.

Článek

Roky znásilňovaná dívka se po dozvědění rozsudku pokusila o sebevraždu. Takhle vypadá oběť znásilnění, která z toho nemá naštěstí žádnou újmu. Neskutečné.

Kdo z vás články o kterých se bavím nečetl, podívejte se zdrojů, určitě jste však slyšeli kauzu, která nyní hýbe českou justicí a internetem.

Tohle je rok 2024?

Po všech těch kauzách, Weinstein, Feri, metoo hnutí, se skoro až vracíme do divokých devadesátek.

Myslím si, že kdokoliv byl znásilněn, by měl být automaticky považován za někoho, na kom bylo spácháno zlo a kdo utrpěl nějakou psychickou a fyzickou újmu. To by měl být etalon jakéhokoliv soudního případu. Dále můžete zkoumat jak moc. Ale říct, že „naštěstí je poškozená bez následků“, je naprosto zavrženíhodný akt ignorance a výsměchu práv lidí. Takže měla pohlavní styk, ale bez psychické újmy? Takže co? Užívala si to, že ji przní několikrát denně nevlastní otec? Sen každé mladé dospívající dívky?

Kde jinde by se člověk měl dostat spravedlnosti než u soudu. Celý případ vrhá na naši justici špatné světlo a vyvolává otázku, to opravdu člověk nedostane zastání a zadostiučinění v podobě trestu pro pachatele?

28 měsíců za krádež žiletek, 14 měsíců za krádež vibrátoru, 36 měsíců za praní peněz.

Naopak podmínka za opakované znásilnění nevlastní dcery v tomto případě, podmínka za bití chlapců, podmínka za zneužití mladé dívenky. Já to nechápu, to jsme jako pedofilní, děti prznící a mlátící velmocí?

Jako otce malého dítěte jsem opravdu znechucen nad celou situací a myslím, že by se měla řešit jak na úrovní zákonodárné, tak soudní. Přece nemůže každý případ skončit až u Ústavního soudu, aby se oběti dočkaly spravedlnosti.

Docela mě zaráží, že neslyšíme ani slovo od Ombudsmana, který by měl být první na zteči ve všech těchto kauzách.

Na závěr jedna výstižná anketa, protože já v tomto kocourkově už nevím, jestli jsem blázen já a nebo jsou to naše soudy. Je to, co se děje, normální ?

Anketa

Užíváte si zneužívání a týrání dětí?
Ano
2,5 %
Ne
97,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 122 čtenářů.

Zdroje:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-po-znasilneni-je-temer-bez-nasledku-rekl-znalec-divka-se-predavkovala-leky-243873

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-je-tohle-v-poradku-poslankyne-pise-blazkovi-kvuli-znasilnene-divce-243939

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz