Hlavní obsah
Internet a technologie

Šel jsem na Dark Web a okamžitě jsem toho litoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: B_A / Wikimedia Commons / Free use

Šel jsem do zakázaných částí World Wide Webu, jen abych si uvědomil zkaženost lidstva.

Článek

V poslední době dělám spoustu šílených věcí a dnes jsem udělal možná tu nejšílenější možnou věc, tj. vstoupil jsem na Dark Web. Mnozí z vás možná tento termín znají, ale přesto pro vás, kteří tento termín slyšíte poprvé:

Dark Web je jednou z částí Deep Webu. Abyste se o Dark Webu dozvěděli, potřebujete základní znalosti o Deep Webu. Bez ohledu na to je Dark Web tajný, těžko vystopovatelný, šifrovaný digitální ekosystém na internetu, který je plný zločinců a zamořený drogovými kartely, teroristickými organizacemi schválenými OSN, politickými disidenty, anonymními novináři a vládními špiony.

Deep web vs. Dark web

Deep Web je 95 % obsahu na internetu, který není indexovatelný vyhledávači nebo má zvláštní přesměrování spojení a vícevrstvé vstupní tunely, než se dostane na server. Ty často svědčí o soukromých sítích, které fungují tam a zpět prostřednictvím unikátních překlenovacích sítí. Tyto servery jsou provozovány soukromě, často mají uživatelské rozhraní s malou pamětí a mají také určité vstupní kódy před poskytnutím přístupu na své servery. Temný web tvoří 5 % hlubokého webu a je jeho podhoubím, je to místo utajených kriminálních aktivit nebo služeb, které neexistují na povrchových úrovních, ale spíše na spodní základně. Webové stránky Dark Webu jsou vytvořeny pomocí kryptografických klíčů, a proto je těžké je vystopovat pro jakýkoli subjekt nebo organizaci.

Přesněji řečeno je to místo pro lidi, kde se sdružují kriminalistické pudy, umožňující páchání trestné činnosti, nebo prostor pro přístup ke všem morálně pokleslým aktivitám, jako je např:

  • Objednat si nájemného vraha, aby někoho zabil
  • Přístup k pornu, včetně pornografie nezletilých
  • Prodej osobních údajů, účtu PayPal, falešných bankovek
  • Přístup k teroristickým organizacím
  • Všechny druhy drog, známé také jako Tor Cart
  • Najímání profesionálních hackerů k nabourání se do účtů na sociálních sítích
  • Najímání hackerů pro útoky jako DDOS, ukradení citlivých informací, vydírání
  • Kupovat spyware nebo bloatware software, který je sofistikovaný, pokud jde o provádění nekalých činností

Každý přístup k tomuto průseru je prostřednictvím platby, která se často provádí prostřednictvím kryptoměn, které jsou těžko vysledovatelné.

Adresy URL temného webu

Na rozdíl od tradičních adres URL, které jsou tvořeny souvislými a dobře formulovanými slovy, obsahují adresy URL temného webu často písmena, znaky a dokonce i čísla, aby se přizpůsobily přístupnosti serverů. Spoustu novinářských organizací má klonovanou stránku Dark Webu, která obsahuje zakázané díly mimo to, co by mohlo být přístupné na povrchu.

Většina mainstreamových zpravodajských webů má však zrcadlovou verzi Dark Webu pro anonymní surfaře, kteří mohou přistupovat do zákoutí internetu při zachování anonymity. Když jsem dnes surfoval, zjistil jsem, že Guardian a New York Times mají na Dark Webu své stránky s různými adresami URL. Na Dark Webu se nacházejí i otevřenější a radikálnější novinářské organizace, které se neštítí sdílet velmi nevhodné memy v hrubých výrazech, což by vedlo k humbukům, kdyby se to dělo na běžném webu, protože u mnoha běžných URL vždy vidíme, že URL končí .com nebo .org, ale na Dark Webu je to .onion.

Vyhledávače na temném webu

Kde můžete najít webové stránky Dark Webu? Pro přístup k webům s koncovkou .onion můžete použít vyhledávače jako Onion Search, Torch, Duck Duck Go a Tor Gateway. V aplikaci Duck Duck Go nezapomeňte přepnout přepínač Onionize. K dispozici jsou také aplikace Hidden Wiki, Candle a Dark Search. Každý z těchto vyhledávačů má na nich indexované stránky. Většina výsledků vyhledávání často vede na další odkazy a pak získáte přístup k požadovanému výběru serverů.

Co potřebujete k přístupu na temný web?

K temnému webu lze přistupovat přes Tor, známý také jako „cibulový směrovač“, který vznikl v Námořní výzkumné laboratoři Spojených států amerických a slouží k ochraně důvěrných dat z USA a zpět prostřednictvím internetového připojení, které má na aplikační vrstvě komunikačního zásobníku několikanásobné překryvné šifrování.

Tor si můžete stáhnout zde. Používal několik překryvných vrstev, které šifrovaly síť jako různé vrstvy cibule. Později se však tento prohlížeč stal open source a poté vznikl „Tor Project“, což je vylepšená verze Toru. Stala se výzkumným centrem pro bezpečnost Toru a podporovala hackery v síti Tor, kteří hledali mezery v mnohonásobném přenosu, který Tor provádí.

Jak Tor funguje?

Tor funguje tak, že zahrnuje více než 7 tisíc serverů anonymních uživatelů a před odesláním na webovou stránku Onion hodí přístupové spojení do několika relay sítí, které se tváří jako hoch poch náhodných čísel. Když se odrazí od spojení, každý konkrétní, aby byly zašifrovány náhodný relay pošle požadavek na připojení k serveru, Existují 3 různé typy, stejně jako úrovně, které lze dosáhnout prostřednictvím Tor z hlediska bezpečnosti.

1. Prosté používání Toru

Tato funkce, jak název napovídá, spočívá v jednoduchém stažení Toru z jeho oficiálních webových stránek a následném surfování po připojení k síti Onion. Je to stabilní a snadné, poskytuje to anonymitu, ale v poslední době se objevily zprávy o prolomení i v relay síti, prostě být na bezpečnější straně, můžete zkusit 2. metodu.

2. Použití sítě Tor s VPN

Spolu s používáním Toru můžete také použít VPN renomované společnosti, která šifrování více rozvrství. Také sítě VPN mají své tunely, skrývání a strážce drátů.

3. Používejte Tor s Tails

Tails je živý operační systém, který poskytuje jednorázové relace a odstraňuje ze systému všechny stopy po činnosti. Často se spouští na USB klíči, používá se i v USB, a jeho dosavadní přístup k internetu probíhá přes cibulové připojení Tor.

Slouží jako skvělý nástroj pro lidi, kteří chtějí na webu naprostou anonymitu, podpořenou Snowdenem Tails mění způsob, jakým vnímáme a chápeme operační systémy a připojení k internetu. Je to freeware a je k dispozici ke stažení.

Dark Web zachovává anonymitu

Jakkoli se Dark Web zdá být nebezpečným prostorem, je centrem pro novináře, disidenty, vyšetřovatele, špiony a mnoho lidí, kteří si nemohou dovolit odhalit své pravé já. Působí zde různé tiskové orgány, které píší články podobné libovolné stránce. Těch několik málo inzerátů na vyhledávacích portálech se však týká trestné činnosti a objednávek, které podporují kriminalistické nálady. Je anonymita příjemná? Je, ale bledost anonymity neospravedlňuje některé nepravosti, které mají dalekosáhlé důsledky.

Problémy s temným webem

Než odpovím na problémy, dovolte mi položit otázku z mé strany: Je Dark Web legální? Pro začátek, tyto stránky unikají indexaci vyhledávačů povrchového webu, jsou v síti na serveru, který není snadné najít. Máte právo mít své věci na internetu, na co ale právo nemáte, je páchat nezákonné trestné činy a natáčet sadistická videa včetně znásilnění, zneužívání, mučení, obtěžování a sexuálních věcí, které jsou animální a brutální, videa otevírání těl k pitvě v márnicích.

To je to, co mnou otřáslo až do morku kostí. Existují otevřené výzvy ke koupi věcí, které se prodávají, jako jsou něčí pravé kreditní karty, bankovní účty, účty PayPal, digitální měny, falešné bankovky, nákup služeb hackerů atd. Jsem pro svobodu projevu, ale tohle už je příliš; prostě to ve mně vyvolává pochybnosti o lidskosti a existují Red Rooms a fóra, která umožňují tyto aktivity vysílat živě s tím, že lidé za jejich sledování platí.

Dobrá stránka je zde příliš těžko k vidění, navzdory několika dobrým stránkám, které odhalují kritické detaily brutality vlády nebo její plány manipulace, to působí jako sbírka všeho, co připravuje lidstvo o podstatu. Jsou tu věci, které jsem viděl a o kterých se nedá ani mluvit, a to jsou přístupné jen přes chráněný prohlížeč. Smyslem napsání tohoto článku je podle mě to, aby si lidé uvědomili, že něco takového existuje, a na vlastní oči si představili, že tohle je to, čím jsme se kolektivně stali, a to je smutné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz