Hlavní obsah
Umění a zábava

Mirek Voňka: V Hell's Kitchen se vyhazují jídla za detaily, Rosie neuměla hrát hru

Foto: Jindřich Novotný

Hostem dnešního dílu je Mirek Voňka – mistr originálních názvů a kovboj, který rád popíchne Rosie. Probrali jsme zákulisí české Pekelné kuchyně a příběh vzniku jeho podniku To je Bistro.

Článek

Vy jste byl první, kdo začal rýpat do ostatních, proč někdo udělal tohle nebo proč něco neudělal.

Tak zaprvé, v Hell's Kitchen jste bez telefonu, knihy, časopisu, dokonce tam není ani okno. Jste zavření s těmi lidmi nonstop, a není to tak, že soutěž má 17 dílů, takže trvá 17 dní. Ty první díly, kdy nás bylo hodně, trvalo natočit tři dny. Záběr, jak přijíždíme do vily a který v celém dílu trval 3 vteřiny, jsme natáčeli celý jeden den. Je to naprosto vyčerpávající. Pořád na něco čekáte. Kuchař není zvyklý čekat. Takže jsem se nudil.

Druhá věc je, že když Rosie udělala něco Izabele, viděl jsem to jako kalkul a bylo to neprofesionální. Rosie, což všichni v televizi vidíme, hrozně zmatkuje.

Trochu mám pocit, že přišla s mentalitou hrát hru, ale úplně jí to nevyšlo.

Přišla s přístupem „pojďme hrát hru,“ ale bohužel si k tomu nevzala potřebné schopnosti. Chci hrát hru, ale bohužel to neumím. Takže její chování bylo nepromyšlené a netaktické. Rosie je jinak moc šikovná a fajn, je kreativní kuchařka a všechno dokáže vymyslet.

Šli jste do té soutěže s tím nastavením, že vám to může spíše uškodit než pomoci?

Určitě s tím počítáte, je to možnost. Když člověk vede podnik a dělá to pár let, je přirozené předvídat, co se může stát. I když vás některé situace překvapí, musíte s nimi počítat. Jsem ve fázi, kdy jsem unavený z pracovního režimu, proto jsem potřeboval být někde jinde. Minulý rok byl pro mě klíčový – měl jsem jen 11 dní volna, a to zrovna v době, kdy byla moje paní těhotná.

Mám dojem, že máte celkem jasné životní nastavení, za kterým si jdete.

Většina věcí, které jsme udělali, je díky mé rozhodnosti a vůli je uskutečnit. O čem jiném je život muže? Jde o to, vybírat si výzvy a jít za těmi, které vám přijdou zajímavé. Mně přišlo zajímavé otevřít pekárnu, tak jsem to udělal. Přišlo mi zajímavé založit bistro, jídelnu a mnoho dalších projektů, o kterých ještě budu mluvit – například vyrábíme vlastní omáčky, s lepkem i bez lepku.

Celý rozhovor zde: https://youtu.be/AS0qPdDyIhU

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz