Hlavní obsah

Nebezpečná armáda ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snahy pana Řehky vyjadřují postoj armádní kliky, snažící se hluboce zasahovat do dění státu a jeho ekonomiky. Víme, z dob studené války, kam vedou hluboká vměšování armády do politiky.

Článek

Mohl by mluvit jako vojenský stratég moderního střihu o tom, kolik států EU se do pomoci Ukrajině moc nehrne, protože jí oprávněné mají za lokální konflikt. Místo toho jako vojenský stratég z dob studené války nafukuje rozměr a její přesah vyumělkovanou vztahovačností.

Jak už jsem psal v předešlém článku,

zde nejde o akutní obranu ČR, ani o nastávající hrozbu. Panu Řehkovi jde s prezidentovou podporou o mocenské posilování armádních elit propojených se zbrojařskými koncerny.

Všimněme si, jak zatímco pan Zeman vytvářel kulturu násosky, pan Pavel vytváří kulturu vojáka (např. demonstrativní seskok padákem v roli prezidenta).

Nechtějme uvěřit tvrzení, jak na ukrajinsko-ruském konfliktu vyděláváme navýšením výrob s válkou souvisejících materiálů. Odbyt zbrojařských a armádních produktů je v případě ČR dočasný, takže nevytváří perspektivu rozvoje státu. Lobbingem za zbrojení poškozuje generalita civilní průmysl, neboť objem schopných lidí není nafukovací.

Je nebezpečné, že premiér Fiala a jeho okolí podlehli hysterii, rozpoutané armádní klikou. Rusko je evidentně na počátku kolapsu. Schopné jakž, takž vyrobit jen munici a pár tanků. Ruská letadla jsou sestřelována Ukrajinci už pravidelně (na to ani nepotřebují americké stíhačky).

Tvrzení zejména polských a českých armádních špiček o tom, jak sem Rusko vtrhne, je opravdu směšné a vychází částečně z tlaku od USA. Jde o kopírování zastrašovacích metod komunistických armádních špiček. Ony také posilovaly přesvědčení, vycházející tenkrát z tlaku Ruska, jak na nás vtrhne zlá Amerika s Bundeswehrem.

Jsem strašně rád, že tato válka přinese ruskému impériu zkázu. Ale zájmové skupiny uvnitř mé země šíří strach a destabilizují společnost.

Pokud chcete zavést povinnou vojenskou službu, jsem pro všemi deseti. Byl jsem na vojně a tvrdím, že dnešní chcípáci by potřebovali povinný jeden rok. Ne však povinné odvody kvůli válce.

Z Ruska jde jediná a opravdu vážná hrozba, o které se paradoxně moc nemluví – použití nukleárních zbraní. Je jimi napěchované a magorů tam také mají dostatek. Tomuto faktu kontrastují konvenční postupy armádní špičky ČR a Polska. Naše země nijak nemůže čelit použití jaderných zbraní Ruskem. To je v moci vyspělých zemí.

Armáda by místo bodáků na zteč měla uvažovat jinak. Nejsem voják, nebudu radit, ale pánové… „Probuďte se v dvacátém prvním století“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz