Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ještě že máme ty Rakušany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Stan

Naprosto fenomenální věc se podařila Vítkovi Rakušanovi a jeho týmu. Zdravá demokracie jenom tleská.

Článek

Když Vítek Rakušan seděl ve fotbalové šatně a mluvil ke svým hráčům, jak to nebylo dobrý, vnímal jsem to rozpačitě. Prostě snaha PR týmu zamakat na volebních preferencí ve volebním roce. Máme přece jen letos volby do evropského parlamentu, do komunálu a do senátu. Čili prostě snaha nabrat body a trochu vylít vodu z paluby potápějící se lodi.

Jenže ouha. Nastal den D a debata s občany v Karviné a je potřeba říct, že tohle chce koule. Taky o scény, kdy se huláká a křičí, nebylo nouze. Video z celé akce jsem zkoukl tzv. turbo vočkem, v praxi to znamená přeskakování jednotlivých částí. Ale celkově to Vítek ukočíroval a občany, kdy velká část z nich do jisté míry věří a čte zpravodajským portálům sporné kvality, přesvědčil, že je prostě politická extra třída v tom dobrém smyslu.

Toto je řešení a Vítkovi a jeho týmu se sluší poděkovat. Zdravá demokracie se uchrání jedině tak, že politici budou s občany takto osobně komunikovat. Ono vzít si mikrofon před ostatními, chce odvahu a tu ne každý má. Zato schovaný za obrazovkou počítače, to je hrdina každý a vyjadřují se tak lidé, kteří by na živé diskuzi mlčeli a je to tak správně. Protože pokud nemám koule si vzít mikrofon, tak bych měl mlčet. Díky tomu si ušetříme spoustu negativních komentářů na různých sociálních sítích. Takže ano, pojďme žít více reálně, více offline.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz