Hlavní obsah

Zhubnout je možné 2.

Zážitek z jídla aneb kvalita versus kvantita.

Článek

Vidíte to jistě také jako já. Supermarketem se šine kulatá osoba s košíkem plným levných potravin, z nichž mnohdy polovinu v lepším případě vyhodí, v horším případě spořádá.

Zdravý životní styl přitom není o penězích. Zdravé potraviny jsou sice dražší, ale když si je dokážeme vychutnat v menším množství, pak to vlastně vyjde nastejno, ne-li levněji.

Velice důležité je stolování. Jídlo musí být zážitek a ne ládování. Nejíme ve stoje, ale v klidu u stolu aniž bychom byli rušeni televizí, nebo dokonce sledováním počítače či mobilního telefonu. Uspořádáme si stůl s čistým ubrusem, ubrouskem, případně můžeme zapálit svíčku ať již s rodinou, partnery či sami. Své jídlo si hezky naservírujeme, ozdobíme rajčátkem či okurkou. Zapíjet můžeme nesladkým nápojem, malým pivem či sklenkou vína. Zde opět platí - sklenka kvalitního vína stojí stejně jako půl litru patoků. Přísun nesladkých, nekalorických nápojů nemá být omezen.

A opět je to o naší mysli. Musím sami sebe přesvědčit o tom co nám ve skutečnosti chutná a k čemu bychom měli získat nechuť - sladké nápoje, velké množství piva, vše s velkým obsahem cukru. A pozor na nízkotučné mléčné výrobky, kde tuk je nahrazen škroby, tedy cukrem. Přiměřeně tučné potraviny jsou nezbytné, neboť řada vitamínů je v tucích rozpustná, tedy vstřebatelná.

Příště o pohybu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám