Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jen ANO může zachránit kuchařky, uklízečky, školníky a odboráře Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učitelé budou stávkovat mj. za své nepedagogické kolegy, aby dostali přidáno. Aby ministr financí v těžké finanční situaci vyškrábl někde pár miliard, resp. aby je někomu vzal a jim dal. Podpoří je v tom i odboráři Škoda Auto, bojující za benefity.

Článek

Vláda se snaží udržet finance na uzdě, ale nemá to lehké. Hnutí ANO, které svými obřími schodky státního rozpočtu v době covidové i dalšími spornými kroky dalo solidní základ inflaci, přilévá olej do ohně, ponouká odboráře ke stávkám a stojí za jejich požadavky, aniž by přinášelo konstruktivní návrhy k řešení problémů.

Přitom právě hnutí ANO může problémy nízkých příjmů kuchařek, uklízeček, školníků a dalších vyřešit jakoby mávnutím kouzelného proutku. Stačilo by, aby se poslanec Babiš a někdejší premiér rozpomněli na svůj slib, daný veřejně prezidentu Zemanovi, že zrušení tzv. superhrubé mzdy bude platit jen dva roky. Tím by do státního rozpočtu od roku 2024 rázem přibylo více než 100 miliard korun, nepedagogičtí pracovníci ve školství by mohli dostat přidáno a odborářům ze Škoda Auto by mohly zůstat benefity.

Stačí maličkost - aby hnutí ANO pověřilo poslance Babiše, aby se zachoval jako chlap, splnil své slovo a vznesl v parlamentu návrh na zrušení zrušení superhrubé mzdy. Tento návrh by určitě nepodpořila SPD Tomia Okamury, která to myslí s lidmi obecně dobře, a také proradná ODS, odkud přicházejí do ANO všichni členové, kteří to nemyslí dobře pro lidi, ale pro sebe. Konec konců SPD i ODS zrušení superhrubé mzdy podpořily a prezidentu Zemanovi nic neslíbily. A navíc proradná ODS díky tomu sestavila vládu a svezla se tak na návrhu ANO, které návrh podávalo s týmž úmyslem, přestože situace nebyla pro jinak bohulibý úmysl vůbec vhodná a zaváněla už tehdy kolosálním průšvihem.

Na druhé straně by pro Babišův návrh spolu s ANO hlasovaly všechny ostatní vládní strany a ten by tak hladce prošel, pokud by se ovšem ODS a SPD nespojily k obstrukcím a nepřinesly si do sněmovny spacáky.

ANO tak má skvělou příležitost nejen zachránit kuchařky, uklízečky, školníky a benefity pro odboráře Škoda Auto, ale zároveň zachránit státní rozpočet, vrazit klín do vládní koalice a posadit Fialu spolu s Okamurou na jednu loď.

Po Čapím hnízdu se tak může bezesporu jednat o druhý nejlepší projekt Andreje Babiše.

Nepromešká poslanec Babiš svou hvězdnou hodinku a státotvorné poslání?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz