Hlavní obsah
Satira

Ušlechtilý Orbánův (Putinův) tajný plán na ukončení „speciální vojenské operace“ a posílení EU?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Putin si chytře počkal, až se Orbán stane „prezidentem“ Evropy, a začal údajně uskutečňovat svůj tajný plán na ukončení války na Ukrajině, v němž mají Orbán a jeho Maďarsko hlavní roli.

Článek

Ihned poté, co se Orbán (dále jen Viktor) na půl roku stal samozvaným evropským prezidentem, Putin (dále jen Vladimir) nelenil, a poslal Viktora na Ukrajinu, aby zjistil, co a jak (jestli už Zelenský hodlá Vladimirovi věnovat Ukrajinu nebo alespoň její kus). Když Zelenský nezareagoval pozitivně, vyzval jej Viktor alespoň k tomu, aby vyhlásil půlroční příměří, aby nemusel neustále vetovat plány zlých zemí EU na sankce proti Rusku a dodávky zbraní Ukrajině. Pak se Viktor plánovaně přesunul do Moskvy se zastávkou v Budapešti k výměně špinavého prádla za čisté.

Když „překvapená“ Moskva zjistila, že Zelenský stále nepřichází k rozumu, předložil Vladimir Viktorovi údajně ušlechtilý tajný plán k ukončení SVO, se kterým mohou být všechny strany konfliktu - tedy Vladimir a jeho Rusko, Ukrajina, celý svět i Orbánovo Maďarsko spokojeny. A v tom plánu hraje Maďarsko ústřední roli.

„Když to nešlo po dobrém, ani po zlém, musí to jít opět po dobrém“, řekl Vladimir za neustálého Viktorova přikyvování. „Slib mi, Viktore, že mne nezradíš a že mi pomůžeš“, řekl Vladimir. Když to Viktor, nalézající se právě poblíž otevřeného okna v pátém patře Kremlu, slíbil, Vladimir Viktorovi předestřel jasný a jednoduchý Mírový Plán (dále jen MP).

„Uděláme to jako s Polskem. Prostě posuneme celou Ukrajinu směrem do Evropy. Vždyť tam stejně chce. Vezmeme si to, co nám patří, a naše neoddiskutovatelné, a dalo by se říci takřka svaté, nároky budeme Ukrajině stoprocentně kompenzovat. Pamatuješ, Viktore, jak se celé Polsko šouplo ze Sovětského svazu na území poraženého Německa? Tak přesně tak to uděláme s Ukrajinou. Ukrajina o nic nepřijde a ještě na tom vydělá“, rozohnil se veliký Vladimir. „Co myslíš, Viktore, jsi pro?“

Viktor, který se stále nalézal poblíž otevřeného okna, a to v doprovodu osobní ochranky, poskytnuté nezištně Vladimirem, jen šeptl: „Skvělý nápad, Vladimire, ale na západ od Ukrajiny není poražené Německo, ale tam jsem já a moje Maďarsko.“

„No a právě proto jsi tady a právě proto očekávám tvou nezištnou pomoc, kterou jsi mi slíbil, viď Viktore? Prostě poskytneš Ukrajině stejně velké maďarské území, jaké si vezmeme na Ukrajině.“

„To ale zmizí celé Maďarsko, Vladimire“, špitl Viktor.

„Neboj, Viktore, nic nezmizí, jen se promění. Stejně už v té Evropě nemáte hranice a spějete k federaci. Stejně se pořád se Zelenským handrkuješ o práva maďarské menšiny na Ukrajině. Teď se ta maďarská menšina na Ukrajině pořádně zvětší a budeš mít lepší vyjednávací pozici,“ rozohňoval se dále Vladimir.

„A bude to mít i další výhody“, pokračoval Vladimir. „Ukrajina se tím stane ihned členem EU a jestli to nebudeš brzdit, tak by mohla ještě převzít po tobě předsednictví. A další výhodou bude, že se EU zbaví Maďarska i bez Uherexitu. V Evropě tě stejně nemají rádi, Viktore, a takhle jim zavřeš hubu navždy a ještě tě budou oslavovat a stavět ti pomníky.“

„Ale co mí Maďaři,“ úpěl Viktor. „Co až zjistí, že hrdé Maďarsko přestane existovat?“

„Vem si příklad z Československa, Viktore. Tam mají schopného člověka, myslím že se jmenuje Babuška nebo tak nějak, ten zacpal lidem hubu koblihou. Vy sice koblihy nemáte, zato ale máte dobrou čabajku“, poradil Viktorovi Vladimir.

„No jo, ale kobliha stojí pár kopejek a nemá bílkoviny“, vzepřel se naposledy Viktor.

„Hele, ten Babuška má nějaké velkouzenářství, tak by ti mohl nějakou tu čabajku levně vyrobit. Stejně prý ty jeho uzeniny nemaj s masem nic společného, tak by to nemuselo být až tak drahé“, uzavřel debatu Vladimir a konečně zavřel okno.

Jestli je tento tajný plán pravdivý a Viktor Orbán jej za svého předsednictví uskuteční, klobouk dolů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz