Hlavní obsah
Umění a zábava

Z deníku delegáta: VEJŠPLECHTY VI. - ZTRACENI V MOŘI

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Malšovský

Pavel Rímský, přáteli přezdívaný Rimčák, patří mezi mé dobré kamarády. Patří se svou ženou Irenou mezi dobré kamarády i mé ženy. Zařadil se mezi naše špičkové dabéry už před několika dekádami.

Článek

Svůj hlas propůjčuje dabingu dokumentů, jeho příjemný basbaryton zní často i z reklam. Třeba na zubní pastu nebo na penzijní fond. Dabuje i megahvězdy jako je Sylvestr Stallone, Tommy Lee Jones, Denzel Washington, Morgan Freeman, Samuel L. Jackson, tedy povětšinou herce s hispánským nebo afroamerickým původem. Velmi často se jeho hlas vyskytuje na několika televizních kanálech najednou. Díky jeho dabingovému vytížení by se mohlo zdát, že nás, TV diváky, provází svým hlasem každý den.

Dabuje hodně, ale ne stále.

„Musím přece taky někdy žít, že jo?“ říká občas s oblibou.

A tak na něj asi mohu prozradit, že když má volno, rád cestuje. V posledních letech si se ženou oblíbili Francii, zvlášť tu jižní. Ale to jen na okraj.

Před časem jsem v televizoru sledoval nádherný film Ztraceni v moři. Děj se odehrává ve Spojených státech. Matce, kterou hraje Michelle Pfeifferová, se v recepci hotelu ztratí sedmiletý synek. Nakonec se najde, ale až po mnoha letech, když už je na prahu dospělosti. Případ řeší a vyřeší komisařka Whoopy Goldbergová. Přichází ve filmu na scénu asi v první čtvrtině jeho délky. V tento moment se zrovna vracela (bylo to v létě) má žena ze zahrady. Při pohledu na obrazovku, kam právě vstupovala Whoopy Goldberg, vykřikla:

„Ježíší Kriste, snad ji zase nebude mluvit Rimčák!!!“

Nemluvil. Mluvila ji, jako obvykle, její dvorní dabérka pro Česko, Jana Andresíková.

Foto: Pixabay

WHOO

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz