Hlavní obsah
Satira

Fake news CZ: Agrofert míří do vesmíru! Stane se Agrokosmos nejlepší na světě?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Včera v 15:24 CET oznámil holding Agrofert ambiciózní plán. Expanzi do vesmíru! Nový vesmírný program s názvem Agrokosmos má za cíl stát se lídrem v mimozemském zemědělství a kolonizaci vesmíru.

Článek

„Čau lidi. Vždycky jsme se snažili být lídrem v našem oboru,“ prohlásil Andrej Babiš, zakladatel a tajný předseda představenstva Agrofertu. „A teď je čas posunout naše hranice ještě dál. Vesmír je plný nekonečných možností a my je chceme využít.“

Agrokosmos se zaměří na pěstování plodin v nulové gravitaci a na chov vesmírných zvířat. Společnost plánuje vybudovat síť vesmírných farem na Měsíci, Marsu a dalších planetách. „Věříme, že vesmírné zemědělství je klíčem k zajištění potravinové bezpečnosti pro lidstvo,“ řekl Babiš. „A s našimi zkušenostmi a technologiemi jsme přesvědčeni, že se Agrokosmos stane lídrem v tomto novém oboru.“

Plány Agrofertu vyvolaly vlnu reakcí. Někteří odborníci oceňují ambice společnosti, zatímco jiní se obávají možných dopadů na životní prostředí a etiku vesmírné kolonizace. „Je to fascinující a odvážný plán,“ řekl Karel Knížek, astrofyzik z Akademie věd České republiky. „Ale je důležité zvážit všechny aspekty, včetně dopadů na vesmírné prostředí a etiky kolonizace vesmíru.“

Agrofert zatím nezveřejnil podrobnosti o financování a technologiích, které bude Agrokosmos používat. Společnost však slibuje, že v příštích měsících zveřejní více informací. Spekuluje se o vstoupení státní korporace Roskosmos do projektu.

Ať už se vám plány Agrofertu líbí nebo ne, jedno je jisté. Vesmírný program Agrokosmos bude mít velký dopad na budoucnost lidstva.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz