Hlavní obsah
Satira

Fake news cz: Rowlingová konečně dodá Švejkovi smysl! Podaří se jí dokončit Haškovo dílo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Londýn, duben 2024 – Svět čarodějů se třese v základech! J.K. Rowlingová, autorka slavné série o Harrym Potterovi, se chystá pustit do nečekaného projektu. Dokončení slavného románu Jaroslava Haška, Osudy dobrého vojáka Švejka.

Článek

Fanoušci obou autorů nevěřícně kroutí hlavou. Jak se Rowlingová, známá pro svá dobrodružství plná magie a fantazie, vypořádá s drsným humorem a satirou Švejka?

Rowlingová se k tomuto kroku odhodlala po sérii snů, ve kterých se jí Švejk zjevoval a naléhal na ni, aby mu pomohla. „Byl tak neodbytný,“ svěřila se Rowlingová v rozhovoru pro BBC. „Nakonec jsem se podvolila.“

Práce na románu prý probíhá v utajení. Rowlingová tráví dny ponořená do studia Haškovy tvorby a českých dějin. Prý se snaží zachovat ducha Švejka, ale zároveň do příběhu vnese i svůj vlastní rukopis. „Můžete se těšit na kouzla, čaroděje a nečekané zvraty,“ slibuje Rowlingová. „Švejk se vydá na cestu plnou dobrodružství a humoru, která mu pomůže najít smysl života.“

Reakce na tuto zprávu jsou smíšené. Někteří fanoušci se těší na netradiční spojení Rowlingové a Švejka, jiní se obávají, že autorka zkazí legendární dílo. „Jsem zvědavá, co z toho vzejde,“ říká paní Nováková, fanynka Švejka z Prahy.

Ať už se na Rowlingové Švejka těšíte, nebo ne, jedno je jisté. Tato kniha vzbudí velký rozruch.

Mezitím se v redakci Blesku spekuluje:

Bude Švejk bojovat s Voldemortem?

Naučí se Švejk čarovat?

Zamiluje se Švejk do Hermiony?

Nechme se překvapit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz