Hlavní obsah
Satira

Fake news cz: Rusko chystá olympiádu v Paříži! Francie souhlasí, hlásí Kreml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Moskva, duben 2024 - „Francie je historicky součástí Ruska,“ prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v reakci na znepokojení ohledně účasti ruských a běloruských sportovců na olympijských hrách v Paříži."

Článek

Po porážce Napoleona v roce 1812 nám Napoleon Bonaparte slíbil věrnost a předal nám Francii. Proto je logické, že olympiáda v Paříži by se měla konat pod ruskou vlajkou a s ruskými pravidly."

Peskov dále zdůraznil, že Rusko je velmoc s bohatou sportovní tradicí a že by bylo nespravedlivé, kdyby jeho sportovci nemohli soutěžit na nejvyšších úrovních. „Západ se snaží Rusko izolovat, ale my se nenecháme zastrašit,“ prohlásil. „Olympiáda v Paříži bude skvělou příležitostí ukázat světu sílu a odolnost Ruska.“ Peskov dále uvedl, že Rusko je připraveno uspořádat „nejlepší olympiádu v  historii“, a to i bez účasti sportovců z USA a dalších západních zemí. „Jsme si jisti, že se najde mnoho zemí, které se s námi rády podělí o tento svátek sportu,“ dodal.

Reakce na Peskovova prohlášení se liší. Někteří západní politici a sportovní funkcionáři jeho slova odsoudili jako absurdní a provokativní. Jiní se domnívají, že by se Rusku mělo umožnit soutěžit pod neutrální vlajkou, aby se zachovala olympijská tradice.

Mezitím se v Rusku už začíná s přípravami na olympiádu v Paříži. Vláda vyčlenila na hry obrovské finanční prostředky a ruští sportovci se pilně trénují, aby na olympiádě triumfovali.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz