Hlavní obsah
Satira

Fake news cz: Rusko představuje revoluční tank na solární pohon. Zelená smrt je tady! Gréta tleská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Moskva, 4. dubna 2024 – Rusko se pyšní inovativním vynálezem, který zaručeně změní tvář moderního bojiště. Tank na solární pohon! Žádné spalovací motory, žádná znečišťující fosilní paliva, jen čistá energie slunce pro pohon této smrtící bestie.

Článek

„Tento tank je revolucí v ekologickém válečnictví,“ prohlásil s hrdostí generál Sergej Ivanov. „Už žádné uhlíkové stopy, žádné znečišťování ovzduší. I vraždění může být ekologické!“

Nový tank, s krycím jménem „Zelený medvěd“, je vybaven rozsáhlými solárními panely na střeše, které napájí elektromotor. Tank je sice pomalejší než klasické tanky se spalovacími motory, ale co mu chybí na rychlosti, dohání tichým chodem a nulovými emisemi. Ideální pro nenápadné přiblížení k nepříteli a ekologické zničení jeho pozic.

Zelený medvěd si získal i nečekanou podporu od ekologické aktivistky Gréty Thunbergové. „Tento tank je důležitým krokem k udržitelnějšímu válečnictví,“ prohlásila Thunbergová. „Je to důkaz, že i v těch nejničivějších oblastech lidské činnosti můžeme hledat ekologické alternativy.“

Někteří kritici ovšem zpochybňují praktičnost solárního tanku. „Co když je zataženo?“ ptají se. „Nebo co když tank bojuje v noci?“ Ruské ministerstvo obrany tyto obavy odmítá a ujišťuje, že Zelený medvěd je vybaven bateriemi pro ukládání energie a nočním viděním.

Ať už je to PR tah nebo skutečný průlom, solární tank je fascinujícím konceptem, který otevírá dveře k ekologicky šetrnějšímu válečnictví. A kdo ví, možná se brzy dočkáme i solárních stíhaček, ponorek a dalších ekologicky šetrných zbraní.

Zelený medvěd: Technické specifikace:

Pohon: Elektromotor napájený solárními panely

Rychlost: 50 km/h (na slunci), 25 km/h (v noci)

Dojezd: 100 km (na slunci)

Výzbroj: 125mm kanón, kulomet

Ekologické vlastnosti: Žádné emise CO2, nízká hlučnost

Zelená smrt je tady!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz