Hlavní obsah
Satira

Fake news cz: Sergej Lavrov. Syn krále rock and rollu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Moskva, 13. dubna 2024 – Šokující zpráva otřásla světem diplomacie! Genetické testy prokázaly, že Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí, je synem Elvise Presleyho!

Článek

„Je to neuvěřitelné,“ svěřil se Lavrov novinářům. „Vždycky jsem věděl, že jsem jiný než ostatní diplomaté. Mám v sobě vzpouru, charisma, ty boky…“

Podle nalezených deníků Elvise Presleyho se jedná o „nehodu z mládí“. Král rock and rollu prý měl v roce 1949 krátký románek s ruskou studentkou během svého pobytu v Memphisu. Lavrov se narodil o rok později v Moskvě.

Zpráva o Lavrovově otci vyvolala vlnu humorných reakcí na sociálních sítích. Mnozí si všímají Lavrovovy uhlazené image, která je v ostrém kontrastu s Elvisovou bujnou hřívou a třpytivými kostýmy. „Tohle vysvětluje ty jeho taneční kreace na mezinárodních fórech,“ vtipkuje jeden z uživatelů Twitteru. Jiní se zamýšlejí nad politickými důsledky této senzace. „Můžeme teď oficiálně požádat Rusko o vydání Gracelandu?“ ptá se další uživatel.

Samotný Lavrov se k celé záležitosti staví s typickým diplomatickým klidem. „Nechci to komentovat,“ prohlásil stroze. „Soustředím se na svou práci.“

Zda se Lavrov někdy setká se svými nově nalezenými sourozenci, Lisou Marií Presley a Priscillou Presley, je zatím nejasné. Jisté je ale jedno. Tahle „nehoda z mládí“ dala světu jeden z nejbizarnějších příběhů v historii diplomacie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz