Hlavní obsah
Rodina a děti

Jak jsem se na třídní schůzce dozvěděl, co je to crop top a proč ho sedmačky nemají nosit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Třídní schůzky v sedmé třídě. Očekávám informace o prospěchu, chování, sběru papíru a škole v přírodě. Netuším, že si dnes rozšířím vzdělání v oblasti dámského oblečení.

Článek

Paní učitelka, tatáž, která mne učila před 35 lety, sděluje nám, z práce utahaným rodičům, standardní informace o našich ratolestech. Pak se s  mírným uzarděním zmiňuje o „přání“ pana ředitele, aby slečny ze druhého stupně zkusily nosit méně odhalující oblečení, konkrétně crop topy.

Mám dva kluky a jsem narozen před listopadem 1989. S názvy dámského oblečení jsem na štíru. Nejsem v tom sám. I několik dalších otců nechápavě kroutí hlavami. Naštěstí se ozývá maminka slečny, která inkriminovaný kus oblečení nosí, a nám, nevzdělancům, ho laskavě popisuje: „Crop top, pánové, je zkrátka tričko, které končí nad pupíkem.“ Jeden z otců nadšeně sděluje svůj názor, že když se holka chce ukazovat, tak jeho syn proti tomu nic nemá. Maminky dívek zaraženě mlčí a paní učitelka trpělivě vysvětluje tatínkovi nevhodnost crop topu v pubertální třídě.

Ukázalo se, že některá děvčata ráno odchází z domu zahalena do šatů, ale do školy dorazí s odhaleným břichem. Chlapci ze sedmé třídy jsou ještě „mimo hru“ a nezajímají se, ale pánové z devátých tříd chodí okukovat sedmačky s velkým zájmem. Chvilku se diskutuje o vhodném oblečení do školy, padne pár frází o svobodě, ale nakonec se dospěje ke konsenzu, že se slečny přizpůsobí přání pana ředitele.

Odcházím ze schůzky s pocitem, že jsem se dozvěděl něco nového. A s úsměvem na tváři si říkám, že puberta je divoké období, ať už pro nás, rodiče, nebo pro naše ratolesti. Pokud máte i vy mezery v oblasti dámského oblečení, neztrácejte naději. Třídní schůzky jsou skvělou příležitostí, jak si doplnit vzdělání.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz