Hlavní obsah
Satira

Termonukleární kimčchi. Jediný výtvor, který může severokorejský Jabba Hutt nabídnout světu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Recept na termonukleární kimčchi je velmi jednoduchý. Vezměte diktátorova syna, nechte ho vystudovat ve Švýcarsku a po návratu mu svěřte na hraní atomovku.

Článek

V temných kobkách izolovaného státečku se rodí pochoutka, která má sílu otřást světem. Termonukleární kimčchi, kulinářský výtvor hodný samotného Jabby Hutta, slibuje explozi chutí i politických třenic. Na první pohled se toto jídlo neliší od běžného kimčchi. Rudá fermentovaná zelenina, provoněná chilli a česnekem, svádí k ochutnání. Ale pozor! Za nenápadnou fasádou se skrývá ďábelská síla. Jediné sousto rozpoutá v ústech ohnivou bouři, srovnatelnou s výbuchem termonukleární bomby. Kimčchi, symbol severokorejské hrdosti, se stává nástrojem moci. Diktátor s neukojenou chutí k jídlu i destrukci, se chystá sdílet tento dar se světem. Jeho záměry jsou zřejmé. Ohromit, pokořit a případně i zničit.

První várka termonukleárního kimčchi míří do sousedních zemí. Jižní Korea a Japonsko se s obavami chystají na ochutnávku. Diplomaté kroutí hlavami, experti varují před katastrofou. Svět se ocitá na pokraji chaosu. Termonukleární kimčchi rozděluje národy, jitří konflikty a podněcuje k závodům ve zbrojení. Vůdce se s ďábelským úšklebkem dívá na zmatek, který způsobil.

Ale ne všichni se poddávají beznaději. Občas se najde pisálek, který se snaží nezbláznit z neutěšené situace světa a dělá si z diktátorů legraci. Neuměle se snaží vyplodit smysluplné a dobrou náladu navozující dílko. Pravopisné chyby vrší jednu za druhou, ale neustává v naději, že alespoň malou skupinu lidí pobaví. Protože čím jiným lze bojovat proti blbosti?

Podaří se mu zachránit svět před zkázou? Ne. Stane se Jabba Hutt vládcem světa s pomocí svého ďábelského jídla? To neví nikdo. Bude se pisálek dál snažit o humor? Zajisté! Pokud takových pisálků bude více, možná se nezblázníme nikdo.

Termonukleární kimčchi je víc než jen jídlo. Je to symbol nadvlády, hrozba i naděje. Ať už ho vnímáme jako hrozbu nebo dar, jedno je jisté. Toto jídlo změní svět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz