Hlavní obsah
Lidé a společnost

Turínské plátno a Elvis Presley – co mají společného?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Na co myslel Elvis těsně před smrtí.

Článek

Elvise znají všichni především jako rockovou hvězdu. Ne všichni vědí, že nahrál i alba gospelových písní. A zřejmě jen málokdo ví, co četl a o čem přemýšlel těsně předtím, než 16. srpna 1977 zemřel.

Frank O. Adams napsal knihu Vědecké bádání nad tváří Ježíše (A scientific search for the face of Jesus), která obsahuje hodně informací o Turínském plátnu. V odpovědi na dotaz Josepha G. Marina (tato informace je na straně 5 jeho níže citované knihy) napsal Adams toto zajímavé svědectví o tom, jak se jeho kniha k Elvisovi dostala, a kde při něm byla naposledy viděna:

Elvis si objednal další kopii Vědeckého bádání, protože tu první ztratil. Zjevně věděl, že brzo zemře. Zajímaly ho komentáře o vzkříšení. Toho dne, kdo kopie přišla, řekl své přítelkyni, že jde na pár minut do koupelny. Knihu si vzal s sebou. Ona usnula. Když se probudila, ještě nebyl zpátky. Šla do koupelny. Elvis ležel na podlaze, schoulený jako dítě v děloze matky, knihu držel přitisknutou k tělu.

Můžeme si jen domýšlet, jaká byla Elvisova poslední myšlenka těsně před smrtí. Ale někteří z těch, kteří se dostali do Nebe a zase se vrátili zpátky, svědčí o tom, že ho tam viděli. Dal to domů. Z dočasné země milosti do země trvalé milosti.

Foto: Pixabay

Elvisova pamětní deska

Zdroje:

Joseph G. Marino, 2020. Wrapped up in the Shroud. Chronicle of a passion. Revised and updated. 418 stran. ISBN 978-1-7348130-2-9

Frank O. Adams. 1972. A scientific search for the face of Jesus. Psychical Aid Foundation. 81 stran

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz