Hlavní obsah

ASTERISMUS – Kapitalismus s mentalitou budoucího lidstva je neslučitelný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Čáp

Asterismus - NOVÝ CIVILIZAČNÍ ŘÁD

Asterismus - Překračujeme hranice kapitalismu a formujeme budoucnost. Odhalte spojení mezi egem, násilím a proměnou lidského myšlení. Systémový koncept ASTERISMUS nám nabízí cestu k nové civilizaci založené na respektu a uznání.

Článek

Mnohokrát jsem přemýšlel nad tím, proč jsou dějiny lidstva psány krví, a proč dochází k neustálým konfliktům a rozepřím mezi jednotlivými národy, společnostmi, ba i jednotlivci. To vše v kontextu naší krátké lidské existence, kterou se snažíme pochopit. Často se říká: „Co hlava, to názor.“ Avšak ve spleti nekonečných informací se těžko vyznáme, a je obtížné určit, komu a čemu máme věřit. V této zmatenosti hrozí, že se staneme oběťmi podvodníků, kteří slibují cokoliv, jen aby nás mohli zneužít a pociťovali nadřazenost nad námi.

Jen změna myšlení nestačí!

Adolf Hitler, německý nacistický politik rakouského původu, napsal knihu „Mein Kampf“ - Můj boj. Z názvu lze odhadnout, že jde o vyprávění o boji jednotlivce, člověka pohlceného egem, který toužil změnit svůj život. Bohužel, dosáhl toho tím, že se stal největším zločincem odpovědným za vyvražďování Židů, Slovanů a dalších neárijských obyvatel. Ego, které ovládlo Hitlera, vedlo k smrti 47 milionů civilních obyvatel, a celkové ztráty na životech způsobené druhou světovou válkou přesáhly 72 milionů lidí. Pozn.: Čtyři z deseti mladých nevědí, že holokaust zabil miliony Židů, a dvě třetiny neznají Osvětim.

Pokud začínáte postupně chápat, co stojí za veškerým zlem tohoto světa, jste na dobré cestě k poznání, které vám může objasnit závažnou příčinu veškerého příkoří. Ano, ZLO a NÁSILÍ souvisí s naším egem, které je jakousi rozbuškou v lidském životě, proměňující mírumilovnou bytost v krvelačnou stvůru.

Jako konzument masa, ochoten se vzdát veškerých masových pokrmů ve prospěch vyššího cíle, věřím, že potlačení negativního působení mého ega přispělo k čistým a bohulibým myšlenkám, z nichž může vzejít náprava, jakou lidstvo potřebuje.

Poznání, že ve vesmíru se ego vytrácí, neboť zde ztrácí svoji sílu a moc, mě přivedlo k uvědomění, že v nebezpečném kosmickém prostředí se musíme řídit kolektivním heslem: „Jeden za všechny, všichni za jednoho!“ Proto jsem vytvořil civilizační kodex, systémový koncept s nenásilnými ambicemi nahradit stávající světový řád, založený na hladovém egu a neustálém soupeření, z něhož vznikly dvě světové války a bída milionů lidí.

Naše planeta umírá kvůli nenasytnému egu, což nelze popřít. Je nutné jednat dříve, než bude příliš pozdě. Výkřiky nestačí, musíme změnit své myšlení a vystoupit z letargie směrem k lepší budoucnosti. Představuji systémový koncept, společenský řád pojmenovaný ASTERISMUS, který nás může vést k předurčenému cíli ve hvězdách.

Co je to asterismus?

Asterismus je výrazná skupina hvězd na obloze, která nepatří mezi 88 oficiálních souhvězdí. Jelikož asterismus souvisí s hvězdami, je toto pojmenování pro budoucí civilizační řád a systém velmi výstižné. Slovo „asterismus“ koresponduje se slovem „hvězdný“, což dává přesný název pro fungující společnost postavenou na hvězdném principu.

V tomto konceptu bude detailně vysvětleno, co znamená hvězdný řád a jakým způsobem lze tento návrh aplikovat do našeho moderního světa. I přes vyspělé technologie dnešního světa chybí odpovídající společenské zřízení, které by bylo v souladu s dosaženým pokrokem a evolucí spojenou s dokonalostí. Tato myšlenka odbourává zastaralé tržní hospodářství a nabízí nový přístup, který má pomoci překonat výzvy nové éry a sjednocení lidstva.

Říká se, že změna je život, ale když toto rčení obrátíme, ihned pochopíme, že ve skutečnosti život představuje neustálou změnu. Jsme vytrvale nabádáni k přemýšlení naším vědomím, neboť uvažování poskytuje důvod k proměně. Jednoduše řečeno, nad čímkoliv mohou přemýšlet živé a inteligentní bytosti, neboť neživé objekty nepřemýšlí. To elegantně zapadá do tohoto konceptu, avšak musíme si přiznat, že mnohdy není pouhé přemýšlení postačující, pokud toužíme po poznání něčeho, co může rozšířit naše obzory nad vším, co souvisí s tajemným životem.

Já osobně vnímám život nejen z materiální perspektivy, ale i z duchovního úhlu pohledu. Intuitivně jsem dospěl k závěru, že věk, kdy má přijít cosi zásadního, zřejmě právě nyní nastal! Éra velkých systémových změn a zvratů je zde, probíhá v plném proudu, a nejde jen o ledabylou proměnu, ale o dosud bezprecedentní opravu společenského řádu a mentální změnu lidstva, kterou lze považovat za konec dosavadní civilizace. Podobně jako v dávnověku, kdy z povrchu zemského zmizely legendární národy a kultury, například staří Sumerové či Egypťané, se i dnes odehrává postupný zánik stávajícího světa, který se již přímo řítí do propadliště dějin.

Každý den, každou hodinu, každou minutu, dojde k vibracím ve společnosti, aniž by někdo tyto otřesy postřehl či pocítil. Tento jev pravděpodobně souvisí se zrychlováním civilizačních pulsací, což způsobuje jejich nepostřehnutelnost. Lze to přirovnat k rychle jedoucímu vozidlu, jehož detaily jsou obtížněji zachytitelné. Existuje několik příčin tohoto zrychlování. Technický pokrok se urychluje, ačkoliv mu často nestačíme, a zároveň působí kosmické síly, které mají výrazný vliv na naši planetu a veškerý život na ní.

Jako jedna z mála civilizací v tomto časovém období máme tu čest přímo se podívat na tuto proměnu, neboť stávající věk končí a s ním přichází nový civilizační řád a systém, který nás posune blíže k hvězdám, protože ve hvězdách je pravda o nás samých.

Zda se jedná o asterismus, není zcela jasné, ale vznikající asterická společnost představuje rozumnou volbu a nabízí šanci pro nově se rodící svět a civilizaci. Je třeba si však být vědom toho, že v případě, že se nic zásadního nestane, hrozí civilizaci procesy hniloby, strádáním, chaosem, beznadějí a nakonec možným zánikem lidstva.

Pokud vás toto zamyšlení zaujalo a to především za předpokladu, že tento text bude v médiích otištěn, dovolím si všem objektivním čtenářům nabídnout pokračování dalších dílů, které dopodrobna odhalují ideje založené na respektu a uznání, ale také na svobodném duchu bez egoistického utlačovatele.

Článek byl převzat z této webové stránky: www.odrazy-tajemna.wz.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz