Hlavní obsah
Názory a úvahy

UFO na horizontu moci: Tajemství, o němž víme, že někdo ví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Generováno AI

UFO

Vstupte do světa tajemných vesmírných vládců, mikrolží a neznámých létajících objektů. Co skrývá pravda za obzorem moci? Pojďme do sci-fi světa, kde každá myšlenka zpochybňuje známou realitu.

Článek

Každá lež, velká nebo malá, ubližuje, i když nebolí! Ovšem, mikrolži mohou vytvářet společenské klima, kde se úspěšně projevují jako nepřeberné výmysly. Nyní pro ilustraci uvedu jednoduchý příklad. Dlouho byla slepičí vajíčka považována za symbol „nezdravých potravin“ kvůli obsahu cholesterolu, který se přirozeně vyskytuje ve vejcích. Dnes jsou však vejce ceněna pro svou vysokou nutriční hodnotu a patří mezi nejhodnotnější potraviny. Jak se říká, cesta k pravdě může být trnitá, a to platí i v případě našich názorů na stravování. Takže asi nikoho nepřekvapí, že k pravdě se můžeme dostat i přes bizarní zdroje, jako je například filmové plátno, kde se to dosud nezveřejnitelnými skutečnostmi jen hemží. Posuďte sami…

Lež je vždy o krok před pravdou

Ani se tomu nechce uvěřit, ale podobu současného světa ovlivňuje postoj hlavního mediálního proudu, z něhož se postupně rodí vykonstruovaná realita nahrazující skutečný život ve všech jeho možných i nemožných aspektech.

Je tomu tak, neboť žijeme životem seriálových hrdinů a naivní nenáročnou zábavou, která způsobuje leda tak nebezpečnou závislost. Proto žijeme v království lži. Karel Čapek řekl: „Království lhářství není tam, kde se lže, ale kde se lež toleruje“. Není divu, že všechno toto vytváří smyšlenou existenci, která prostě neexistuje!

Jak se v záměrně navozeném informačním chaosu vyznat, abychom se přiblížili k osvobozující pravdě a nebyli již houfem nemyslícího stáda bez vlastního názoru? Kdo je ten domnělý pasák, který nás ovládá jak ovce?

Těžko tomu uvěřit, ale z jednoho člověka vychází svobodná lidská bytost, zatímco z deseti a více lidí povstane pokaždé skupina, oslabující jednotlivce a jeho svobodnou vůli. Právě toto podporuje vznik tupého stáda, které samočinně tíhne k tomu, kdo je v jakémkoliv svazku (skupině) nejdominantnější.

Tudíž tajemného pasáka neztělesňuje ledajaký panovník či vládce, dokonce ani na vrcholu působící elita, nýbrž kolektivní vědomí lidstva, jež se neohlíží napravo nalevo, protože myšlenky hájí svůj vlastní program – pud sebezáchovy, tedy přežití vlastního druhu. Proto nespravedlnost vládne světem, protože přežití je jediným důležitým faktorem, ne mravy či jiné lidské ctnosti. Je tomu naopak!

Bída a utrpení paradoxně posilují imunitu lidstva, neoslabují existenci našeho živočišného druhu, a tomu se vše podřizuje. V podstatě lze říci, že solidárnost a empatie, prostě lidskost člověka, všechny tyto povznášející atributy nejsou pro zachování života nikterak podstatné. Přežijí jen nejsilnější!

Jak dojít k pravdě poznání?

Je to divné, ale pošlapaná pravda nás obklopuje na každém kroku, ale jen málokdo se opováží pohlédnout skutečnosti do očí, čemuž se nelze divit, protože to, co nazýváme pravdou, může kohokoliv z nás dost překvapit nebo ještě hůře vyděsit. Tak například, jak byste se zachovali, kdybyste se setkali tváří v tvář s mimozemskou bytostí? Co když není naše planeta kulatá, ale má tvar brambory? Citát z filmu Jupiter vychází:

„Víte, co to s lidmi udělá, až se dozvědí pravdu? Myslím, že většina lidí by pravdu znát nechtěla. Já ano.“

Většinová společnost se raději vyhne obdobným otázkám, protože kvůli nim nebude chleba v obchodech levnější. To je sice pravda, ale život ve lži neprospívá duševnímu zdraví, a vinou toho se pak nedožíváme vysokého věku. Jak tedy dojít k pravdě? I když to zní neobvykle, informace lze získat a to prostřednictvím vědeckofantastické literatury a myšlenek z nadčasovosti, tedy sci-fi dimenze.

Především v literárním, filmovém či herním průmyslu se v této oblasti můžeme setkat s utajovanými skutečnostmi, o nichž se dozvídáme prostřednictvím nejrůznějších představ a iluzí, které mohou skrytě lidem sdělovat pravdu.

Jestliže budeme filmovou fantazii s opatrností považovat za skryté sdělení, můžeme v ní objevit cestu k bráně poznání, v níž jsou vědomosti o počátku lidstva a jeho existenci, popřípadě také o jeho skonu. Abych dlouho nechodil kolem horké kaše, musím vás v tomto zamyšlení znovu upozornit na americký film: JUPITER VYCHÁZÍ!

Scénář k tomuto filmu napsaly sestry Lana a Lilly Wachowski - dříve známé jako bratři Wachowští nebo sourozenci Wachowští. Kromě jiného stál tento sourozenecký pár za natočením filmové trilogie – MATRIX, což je kultovní dílo, jež přesahuje hranice nemožného.

Jestliže je Matrix považován za mistrovský kus plný napětí a filmového tajemství, pak věřte tomu, že ani JUPITER VYCHÁZÍ, nijak výrazně v mysticismu a prorockém symbolismu nezaostává, pokud jej budeme porovnávat s legendárním filmem Matrix. Co nám JUPITER VYCHÁZÍ skrytě sděluje…?

Vládci vesmíru

V tomto filmu se dozvídáme o vesmírných vládcích, kteří po celém univerzu osazují pusté planety inteligentním životem, konkrétně lidskou rasou. Ta je pro účely vysazování nejosvědčenějším druhem, a to především kvůli snadnému chovu, který vyniká efektivní reprodukcí. Proč bychom si měli myslet, že VLÁDCI VESMÍRU jsou pouhou filmovou fikcí, když existuje možnost, že jsou skuteční? Nebo dokonce, že skrytě stáli za naším zrozením v tomto odlehlém koutě naší galaxie?

Jestliže jsou údaje o stáří vesmíru pravdivé (vesmír je podle výpočtů starý 13,7 miliardy let), pak je věk Země o cca 9,16 miliardy let mladší. To dokazuje, že v tomto vesmíru musí působit mnohem starší a prokazatelně i vyspělejší kosmické civilizace. Z těchto civilizací se pravděpodobně vyvinuly povznesené hvězdné entity, které byly evolučně vymrštěny do úrovně KOSMICKÝCH SPRÁVCŮ, o nichž mladší vesmířané zatím nemají potuchy. A pokud neexistují žádné důkazy o těchto správcích, takto stále neznamená, že někde ve vesmíru nejsou. Existuje někdo, kdo může tato tvrzení potvrdit nebo vyvrátit?

A od té doby, od doby velkého evolučního povznesení, jsou tyto nepozemské civilizace a národy na vrcholu své hvězdné existence. Proto není pochyb o tom, že díky přirozeně vzniklé nadřazenosti mohou ovládat celý vesmír, jehož jsme nedílnou součástí. Ve filmu JUPITER VYCHÁZÍ se dozvídáme, že planeta Země byla zhruba před 100 tisíci lety osazena rodem Abrasaxů, jedním z nejmocnějších rodů v celém vesmíru.

Naši prapředci, kteří byli tímto klanem dopraveni vesmírnými loděmi, se museli v první řadě postarat o bezpečnost nově příchozích obyvatel (osadníků). Tehdy na Zemi žili nebezpeční tvorové - dinosauři, s nimiž se lidé museli vypořádat, aby se náš živočišný druh mohl nerušeně rozvíjet, ale také rozmnožovat do velikosti současné populace.

Tři hlavní dědicové, Balem, Kalique a Titus, si rozdělili dědictví své matky, která se dožila téměř 91 tisíc let a byla zavražděna neznámým pachatelem. Co z toho všeho můžeme usoudit? Vskutku, vesmír může být rozdělen mezi hvězdné panovníky, kteří svou technologickou vyspělostí a silou mohou s lidským druhem osidlovat nekonečnou kosmickou vyprázdněnost. Díky tomu se z černočerné tmy pustiny postupně rodí kosmické impérium, jehož konec není na dohled.

Dovolím si odhadnout, že každá galaxie bude spravována tím či oním hvězdným vládcem, nikoliv demokratickou většinou. Jak jsem k tomuto názoru dospěl? Výše jsem upozornil na fakt, že z jednoho člověka vychází svobodná lidská bytost. Zatímco z deseti a více lidí se rodí nehomogenní skupina, čímž vzniká kolektiv, oslabující svobodnou vůli a individualitu člověka – jednotlivce.

I když nemusím mít pravdu, zdá se mi, že obyčejná masa lidí nemá šanci pochopit vesmírnou složitost. Proto si myslím, že za vznikem vesmíru může stát nějaký Monoteistický Stvořitel.

Ale nemusí tomu tak být, protože pravda bývá většinou někde uprostřed. Každopádně, pokud tomu tak je, logicky se pak musíme ptát, kdo vládne našemu světu, pokud to nejsou politici? S nadsázkou si říkám, kdo tedy spravuje tuhle planetu - Zemi? Balem nebo Kalique, popřípadě Titus?

Buď jak buď, dnes a denně jsou po celém světě pozorovány neznámé létající objekty, o jejichž původu můžeme jen spekulovat. Jsou tu s námi od nepaměti, akorát dříve se jim říkalo jinak. Ve starověku to byli bohové, v jiných dobách šlo o armádu andělů, zatímco dnes, v časech nadzvukových letadel a raket, jde o takzvané UFO (z anglického Unidentified Flying Object = neidentifikovaný létající předmět). Není divu, že s nově příchozím věkem se označení UFO postupně nahrazuje zkratkou UAP, neboť významová proměnlivost odvádí pozornost od stavu objektivní skutečnosti.

UFO: Nezáleží na tom, co jsou, ale na tom, co si o nich myslíme?

Pokud si zachováme trochu objektivity, tento příspěvek nemusí působit jako jeden z mnoha konspiračních článků dostupných na internetu. Cílem je pouze podnítit čtenáře k zamyšlení a otevřít jim prostor pro rozmanité úvahy a konstruktivní diskuzi. Různorodost pohledů a otevřený dialog mohou přispět k hlubšímu porozumění tématu. Vzpomeňme si ještě jednou na to, co zaznělo v úvodu článku. Každá lež, velká nebo malá, ubližuje, i když nebolí! UFO jsou tady, to koneckonců nepopírá ani americká armáda. Na co UFO a jejich lodě asi čekají?

Tento článek ve zkrácené podobě byl také otištěn na tomto webu: www.odrazy-tajemna.wz.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz