Hlavní obsah
Umění a zábava

Všechnopárty sleduji nejraději ze všech talk show, i když Karel Šíp občas přestřelí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Člověk má vždycky možnost volby, na který pořad se bude dívat, tedy pokud mu manželka půjčí ovladač

Na Karlu Šípovi je vidět a slyšet, že stárne a také, že už občas působí lehce zmateným dojmem. Přesto jeho zábavná talk show patří stále k velmi oblíbeným pořadům.

Článek

Kdo z nás by v jeho věku dokázal tak pohotově a vtipně reagovat a glosovat vyjádření svých hostů? Byť je na něm vidět, že některé postupy má naučené a některé situace zažil již stokrát a víckrát a používá stále tytéž způsoby komunikace a vystavění vtipů.

Všechnopárty mám raději, než ostatní pořady podobného typu. Mám ho radši, než poněkud arogantního a jízlivého Jana Krause nebo jejich další známé kolegy. Tedy ne, že by mezi nimi nebyli šikovní spíkři, to netvrdím, třeba taková Lucie Výborná je výborná, Marek Eben je třída, Leoš Mareš je profík. Ale ve svém žánru je pro mne Karel Šíp stále top. A ano uznávám, že i Jan Kraus dokáže být pohotový.

Lehce popletenému, ať už úmyslně nebo ne, Karlu Šípovi to pořád pálí a stále dokáže být vtipný a bezprostřední. Jeho doména je v tom, že není zlý a že nechce svými poznámkami nikomu ublížit ani ho zahnat do kouta. I když někdy přestřelí a taky není stále jen ten laskavý a milý dědeček a občas se mu někoho vytočit, byť možná neúmyslně, podaří.

Třeba jako v posledním díle Všechnopárty, jejímiž hosty byli brněnský herec a hlavní hrdina seriálu Dobré ráno, Brno! Jan Kolařík, se kterým se znám osobně a který do pana Šípa lehce „šil“ kvůli jeho věku a záměrně mu přidával a muzikant Václav Noid Bárta a současná česká badmintonová jednička Jan Louda. Debaty byly zajímavé se všemi hosty a dalo by se o nich diskutovat, ale co mne tentokrát zaujalo nejvíc a proč o tom píšu, je právě debata s mladým nadějným českým badmintonistou.

Třetím hostem bývá, jak už to je ve Všechnopárty pravidlem, sportovec a obvykle zástupce okrajových sportů. A právě tady Karel Šíp dle mého mínění maličko přestřelil. K mladým sportovcům je zvyklý se chovat trošku jinak, protože je velký milovník různých sportů a má za sebou časté moderování různých sportovních anket. Nejdříve to trošku přehnal, když si z něj dělal legraci, že to je takový plážový sport a jestli má vůbec trenéra. Čtyřiadvacetiletý český badmintonový talent jeho vtípky trpělivě snášel, ale pak mu došla trpělivost a ohradil se.

„Pane Šípe, takové dotazy mne uráží. Samozřejmě, že mám trenéra, jsem profesionální sportovec,“ bránil se mladík, který má stále šanci se dostat na olympiádu. A v závěru jsem jen čekal, kdo to kdy „zvídavému staříkovi“ Karlu Šípovi, kterého herec Jan Kolařík nazval osmdesátiletým, čímž mu o dva roky přidal, vytmaví na sociálních sítích za nekorektní výrok o těch „malých šikmookých“, které má česká jednička porazit a kdy jeho nekorektní výrok bude někdo komentovat. Číňani a vlastně i další Asiaté jsou totiž velkými favority badmintonového sportu.

Mladému sportovci pan Šíp nejdříve vykal, ale v průběhu pořadu mu začal tykat, když si spolu začali pinkat s badmintonovými raketami. Právě ta moderátorova bezprostřednost a naučenost komunikovat se svými hosty, ať už jsou jakékoliv profese, se mi na Karlu Šípovi líbí. Je na něm vidět, že má za sebou spoustu moderování kulturních a sportovních anket a že má velkou zálibu v různých sportech, stejně jako já.

A také oceňuji, že má jako zkušený textař cit pro jazyk a pro pointu a jeho projev je kultivovaný.

Takže ostatní mladší moderátoři prominou, já se i nadále budu raději než na ostatní jeho kolegy dívat na toho „popleteného zvídavého staříka“ Karla Šípa, kterému tímto přeji pevné zdraví a ještě spoustu dalších dílů úspěšného pořadu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz