Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vysvětlení ke článku o chybách člověka a chybování

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karel Konečný

Když mluvíme o chybách člověka, tak již ten výraz chyba má negativní zabarvení. Náš pohled je tedy daný předsudkem, že chyba je něco špatného. To se odvíjí od školní docházky, kdy jsme byli za chyby hodnoceni.

Článek

Ve škole jsme byli tedy za chyby trestáni špatnou známkou. Tak jsme museli opakováním a memorováním chyby odstranit aby jsme ve škole nějak prospěli. To je zkušenost každého z nás. To platí pro základní a střední vzdělávání. Zde již hodně studentů odchází do pracovního procesu jim a těm, kteří pokračují ve studiu na univerzitách platí následné řádky. Je jisté, že člověk často nebo stále začíná nějakou chybou a zde je třeba se na naši chybu podívat pozitivně a v klidu si říci proč jsem tu chybu udělal. Brzy můžete zjistit, že to nebylo tak hrozné a může vás to potěšit, protože to mělo svoji logiku. Dál se tomu můžete zasmát a pokračovat v práci či ve studiu docela s dobrou myslí. To je o to co tu jde. Pro člověka je chybování normální ,a přirozené, a to i když mluvíte třeba před plným sálem posluchačů, kteří vás stejně neposlouchají. Našim chybám nesmíte dávat velkou hodnotu, ale pozitivní, protože jen z chyb se dostanete na nejvyšší stupně vzdělanosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz