Hlavní obsah

Vzdělávací systém za vlády jedné strany

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karel Konečný

Hodnocení studia v socialismu.

Článek

Jak dobře ví mnoho lidí, tak za vlády jedné strany byla prováděna selekce uchazečů o vzdělání. Kritériem k selekci uchazečů o vzdělání byl jednak původ dotyčného člověka a  pak docházelo k výběru na školách, kde stranické organizace rozhodovali o studentech zda mohou dostudovat či ne. Samozřejmě toto byly tajné instrukce a studenti to nesměli vědět. V té době byl zájem aby studovali především dělnické kádry. Na univerzitách a vysokých školách byla i tak vysoká úmrtnost ve studiu, podle školy to bylo třeba 66%. Tento systém však změnil hodnotový žebříček, což má vliv dodnes. Je běžné, že mezi absolventy univerzit a vysokých škol je velké množství hloupých lidí a život mezi hloupými lidmi je utrpení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám