Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ječící potomek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Proč vstávají maminky k dětem častěji a proč je srovnání člověka s tučňákem absolutní nesmysl?

Článek

Proč vstávají maminky k dětem častěji než tátové? Jednoduchá odpověď vážená autorko.

Za prvé, tatínkové nedokáží kojit, tak to bohužel příroda zařídila a jako táta 2 dětí vím, že kojení bylo vždy to, co pomohlo zejména synovi, když byl malinký, usnout. Já když hlídal, tak to dopadlo tak, že jsem ho umístil do vajíčka, usadil do auta a jezdil jen tak, aby usnul, byla to jediná technika, kdy to zabralo. To, že jsem si ho v noci pochoval a dokonce chováním uspal zabralo do chvíle, kdy jsem ho položil zpět do postýlky. Za to u kojení usnul jako nic.

Za druhé: Ano, my na rozdíl od tučňáků vstáváme do práce, mnohdy nejsme celé dny doma a vyděláváme abychom vás a naše potomky uživily. Vemte si příklad ze západních zemí, můžeme zkrátit rodičovskou dovolenou na 2 roky a můžete jít zpět do práce a děti do školek… Myslím, že zrovna v ČR je vše orientované na potřeby žen, máte nejdelší rodičovskou dovolenou v Evropě, čerpáte nejvíce podpory ze státních financí a ruku na srdce, hlídání dětí mnohdy probíhá u kávičky s kamarádkou někde v restauraci a dítě jde povětšinou stranou. Můžeme si to prohodit, místo kojení můžeme my muži dávat dětem Sunar a Vy se můžete starat o finanční zabezpečení rodiny, ale oba víme, že to by ženám také nevyhovovalo jak je známo.

Nechte prosím vás tučňáky být, nesrovnávejte nesrovnatelné, spíše doma vařte, starejte se o děti, makejte, a muže nechte být. Já myslím, že při dnešní rozvodovosti je stejně úplně jedno, zda se v útlém mladí tatínek strhá, aby nakonec stejně o děti přišel…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz