Hlavní obsah
Umění a zábava

Ulice slaví 20 let. V nekonečném seriálu nemá peníze ani zubařka s vlastní ordinací

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: wikipedia.cz/volná licence

Letos začala již dvacátá sezóna nekonečného seriálu Ulice a rozjela to s velkou parádou. Sází na návrat oblíbených postav.

Článek

V tomto článku se ale zaměříme na postavy ze seriálu a jejich trable s penězi. Občas na tento seriál z nostalgie mrknu a zjistila jsem, že snad až na prezidenta stomatologické komory Luďka Voláka, mají postavy jednu společnou věc. Je totiž jedno, zda jste zubařka, taxikář, barman, pekařka nebo děláte na vraždách. Prostě nemáte peníze a už vůbec ne nějakou finanční rezervu. Dokáže vás zruinovat i nečekaný výdaj jako je rozbitá pračka nebo 10 000 Kč, které se, zcela nelogicky, rozhodnete dát někomu, kdo vás citově vydírá.

Pojďme si tyto postavy blíže rozebrat:

Blanka a Evžen - zubařka s vlastní ordinací v Praze a zaměstnanec, který pracuje na HPP a dělá i příplatkové noční směny a také spravuje Peškův bytový dům, neměli ani 200 000 Kč na rekonstrukci a řešili úvěr.

Klímovi - Vítek celá léta pracoval v bankovním sektoru a nyní je majitelem stavební firmy. Jeho žena Iva pracuje jako OSVČ coby masérka. Přesto mají neustále problémy s penězi a nevychází i přesto, že si Iva našla další zaměstnání jako pomocná síla v bistru u Nyklů.

Bruno a Bára - Bruno pracuje jako barman v Coolně, Bára sice studuje, ale přivydělává si hlídáním dětí a prý je to, jejími slovy, velice hezký příjem. Přesto, když se jim porouchá pračka, nemají 5 000 Kč na novou.

Důchodci Marečkovi - za celý produktivní život si nebyli schopni pořídit bydlení, a tak se poflakují po pronájmech. Nyní bydlí v garsonce, mají dva důchody, možná pobírají i příspěvek na bydlení a přesto nemají ani na rohlík a vyžebrali si nábytek zdarma.

Karla a Mára - chudý taxikář a chudá vyšetřovatelka na vraždách, která pronajímá byt. Slušný oxymoron, který snad trumfne už jen zubařka Blanka.

Gábina a Herman - Gábina, která vlastní salon a označuje se za návrhářku, spolu s majorem Hermanem musí spát v obýváku, který je spojen s kuchyní, na malém rozkládacím gauči. Do tohoto kumbálu, kde již jedno dítě bydlí, chtějí přivést další.

Ája a Mário - nemají ani na vlastní svatbu.

Knoblochovi - pokud Eva zrovna nefušuje do MLM, tak nemají ani na ojeté auto a bydlí v pronájmu u kamarádů.

Je jen jedna postava, u které můžeme chápat absenci peněz, byť má teplé místečko na stomatologické komoře a za manžela právě prezidenta oné komory. A tou je gamblerka Vanda, dříve též shopaholička.

Ač všichni dobře víme, že se jedná o pouhý seriál, možná by nebylo od věci, aby se do něj promítla i nějaká část skutečného života, obzvláště s proslulým uličním sloganem: „Možná je to Vaše ulice, možná jste to Vy.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz