Hlavní obsah
Lidé a společnost

Vláda nás okradla aneb hlášky z diskuzí. Poznáváte se?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Nejčastější věty, které si můžeme přečíst v diskuzích. S valnou většinou se zcela jistě setkal každý z nás. Možná jste to právě vy, kdo podobné komentáře napsal.

Článek

Tento článek nemá nikoho urazit, slouží pouze k pobavení. Je napsán s nadsázkou.

Jdeme tedy na to.

My jsme pracovali celý život, máme odpracováno.

A my ostatní budeme mít odpracováno více let. Akorát my se nejspíš žádného důchodu ani nedožijeme. A pokud ano, nebude z něj možné vyžít, přitom platíme nynější štědré důchody. A vy máte pořád málo. To je to, co nás mrzí. My vám ten hezký důchod opravdu přejeme, zasloužíte si ho, ale chtělo by to kapku pokory a rozhlédnout se okolo sebe.

Matka ať jde po šesti měsících od porodu do práce stejně jako tenkrát my.

A mimino má hodit do pangejtu? Kdo bude hlídat půlroční dítě? Takhle malému dítěti je přeci nejlépe u matky. Je mnohdy ještě kojené. Když už matkám nepřejete delší mateřskou, než jste měly vy, přejte to aspoň těm nevinným tvorečkům.

My jako matky jsme neměly pračky, myčky a příkrmy jsme si dělaly taky samy.

A matky před vámi zase neměly elektřinu a prádlo praly v potoce a košile si předly na kolovratu. A ty před nimi zase bydlely v jeskyni.

Dnešní matky se jen válejí po kavárnách a čumí do mobilu.

Jestli nechcete, abychom my házeli vás do jednoho pytle, tak to taky, prosím, nedělejte. Kromě toho, co je na tom špatného, když si matka občas zajde do kavárny a něco vyřizuje na mobilu? Třeba práci? Spousta maminek pracuje i při rodičovské. Vy ty ženy sledujete, že přesně znáte každodenní náplň kdejaké matky, a ještě k tomu jim zíráte do telefonu? To je neslušné.

To za nás nebylo.

Gratuluji. Ale jste si opravdu jistí?

Nás důchodce okradli!

Nahlásili jste to na policii? Pokud vás někdo okrade, nepište to na internet, ale jděte na policii.

Taky jednou budete v důchodu!

Tím si nejsem tak jistá.

Babiš myslel na lidi.

Tak snad na ně myslí i ve svých závodech.

Většina mladých lidí nepracuje.

Proto máme nejnižší nezaměstnanost a vy funkční internet, plné břicho, teplou vodu, vyhřátý byt a žijete v bezpečném státě.

Taky chci zpětné doplacení rodičáku na své dospělé děti.

Tady máme hotový majstrštyk. Argumenty tohoto typu vyhrály pomyslný pohár hlouposti. Za prvé - pokud žena (nebo muž) právě pobírá rodičovský příspěvek, nebylo by navýšení zpětné. Za druhé - pokud se zvyšují jiné dávky například příspěvek na bydlení nebo třeba hmotná nouze, také se navyšuje všem a ne jen těm, kteří dávku začnou pobírat až od určitého data. Jak by se vám líbilo, kdyby se penze navyšovaly taky vždy jen těm, kteří začnou nově pobírat důchod od 1.1.? To už by bylo zle a samé výkřiky typu, jak vás vláda okradla. Za třetí - pokud nevidíte rozdíl mezi tím, aby se rodičovský příspěvek navýšil i těm, kteří jej pobírají a porodily do 31.12. a tím, že byste taky chtěly navýšení ač jste rodičovský příspěvek před mnoha a mnoha lety vyčerpaly, tak nemá smysl o čemkoli s vámi diskutovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz