Hlavní obsah

Vládo, zaměstnavatelé, máte zájem o zahraniční pracovníky?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Současní migranti směřující do Evropy obvykle nedisponují potřebným vzděláním, případně specializací pro evropský pracovní trh. Pokud zaměstnavatelé mají požadavek na nové zaměstnance, máme řešení.

Článek

„Pátá kolona“ v rámci EU se snaží zdůvodňovat přijímání migrantů i tím, že potřebujeme naplnit pracovní trh. Současní migranti, kteří míří do Evropy, netouží podpořit naše země tím, že přiloží ruku k dílu. Láká je pohodlný život. Nemají požadované vzdělání či specializaci pro potřeby našich zaměstnavatelů. Zájem pracovat má jen minimum z nich, což je statisticky dokázáno. Zatěžují naše země náklady na jejich pohodlný život.

Nejvíce migrantů žádajících o azyl je ze Sýrie, Afghánistánu a Turecka. Tyto země nejsou ve válečném stavu a jak v Afghánistánu, tak v Sýrii jsou bezpečná místa pro jejich život. U Turků nevidím důvod, aby o azyl žádali z důvodu ohrožení na životě. Úbytek obyvatelstva, který Evropu trápí, mohou nahradit. Ale očekávaný ekonomický benefit, který přináší práce nečekejme.

Země, kde je nábor cizinců pro práci organizován, mají jinou, bezpečnou strategii. Vláda na základě potřeb se rozhodne pro určitý počet pracovních sil a oborů, vyhodnotí a spolupracuje při výběru s vládou země, která je pro naši kulturu bezpečná. Vybírá si lidi dle svých potřeb - vzdělání, specializace, ochoty a schopnosti pracovat. Všichni jsou ještě v původní zemi prověřeni, samozřejmostí je čistý trestní rejstřík včetně otisků prstů a vyšetřeni po zdravotní stránce na účet země, ze které se rekrutují. Jako ideální se nabízí země oblasti Střední Asie.

Zamezme nekontrolovanému přílivu cizinců, kteří jsou profesně nekompatibilní s potřebami našich zemí. Tvrdit, že potřebujeme migranty, aby ekonomicky pomohli zemím s nedostkem zaměstnanců je výmluva, jak odůvodnit přijímání migrantů ze zemí, které neohrožuje válka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz