Hlavní obsah
Názory a úvahy

Krátké zamyšlení o kouzle podzimního nečasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Co je na podzimu tolik kouzelné?

Článek

Venku začínal podzim. Šedé nebe bylo zatažené a na chodník pravidelně bubnovaly dešťové kapky. Počasí jako stvořené k tomu, zůstat doma, uvařit si čaj a zachumlat se pod deku. Jenže to nejde, je středa, všední den a většina lidí musí do práce a do školy, takže na takové lenošení nemá nikdo čas.

Dešťové mraky se pomalu sunou po nebi, barevné listí padá ze stromů a vítr si hlasitě pohrává s jejich korunami. Sluneční paprsky se snaží proniknout skrz chuchvalce mlhy, ale nedaří se jim to. Skrz otevřená okna se do místností hrne venkovní chlad a zvuk z ulic. Venku je zataženo, ale přes den už to lepší nebude, večer se brzy setmí.

Přesto všechno je na tomto období něco kouzelného, něco co nás dobrovolně přinutí vstát a jít se na ten venkovní nečas zblízka podívat. Minimálně kvůli tomu krásnému pocitu, který se dostaví, když se poté vrátíme do tepla a bezpečí domova.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz