Článek
Tyhle medové řezy vznikly podle ověřeného receptu na medovníkové těsto, které se vždy podaří. Nezkoušejte náhodné recepty z webu – často obsahují málo másla a těsto pak nejde spojit, je tvrdé a drolivé. Tenhle postup mám mnohokrát ověřený a práce s těstem je opravdu snadná. V kombinaci s povidly vznikne dezert, který krásně provoní celý domov.
Recept
Těsto:
- 500g hladké mouky
- lžička kakaa
- lžička a půl jedlé sody
- špetka soli
Promíchat
- 2 vejce
- 200g másla
- 150g cukr moučka
- 45g mléka
- 120g medu
Tuhle směs vaříme nad párou 5-10 minut. Hotovou směs smícháme s moučnou směsí, nejdříve vařečkou ale pak už musíme ručně. Vznikne mastné těsto. To necháme 15 minut odpočinout. Mezi tím si nachystáme 4 pečicí papíry a zapneme troubu na 175°. Na každý pečící papír předkreslíme obdélník 22 × 32 cm. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly (použijte váhu). Pečící papír dáme popsanou stranou dolů a vyválíme na něm pláty podle předlohy. Pečeme každý kus zvlášť 6-10 minut. Necháme vychladnout.
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g Philadephie
- 250 g tvaroh (vanička)
- 2-3 lžíce cukru
- lžíce rumu
Povidla
Povidla si rozmícháme s trochou vody.
Čokoládová poleva
Vezmeme upečené pláty těsta. Pokud nejsou stejné tak seřízneme okraje. Vrstvíme plát + krém + plát + povidla + plát + krém + plát. Polejeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Řezy jsou chutnější až druhý den až se dostatečně zaleží.
Směs na těsto
Těsto před spojením surovin
Upečený plát
Medový řez






