Hlavní obsah
Jídlo a pití

Tipy z naší kuchyně - Domácí langoše

Foto: Katka Mařáková

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou malých i velkých, kterou lze koupit na většině velkých kulturních akcí. Pokud ovšem máte langoše opravdu moc rádi, můžete si je jednoduše udělat doma.

Článek

Recept:

  • 300 ml mléko
  • 1/2 lžičky cukr
  • 500 g hladká mouka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 balíček droždí (42 g)

Postup:

Do vlažného mléka nasypeme, nebo rozdrobíme (pokud máme čerstvé) droždí a přidáme cukr. Zamícháme a necháme 5 - 10 minut uležet, aby se vytvořil kvásek. Mezitím do mouky přimícháme sůl. Posléze přidáme kvásek a buď ručním šlehačem, v kuchyňském robotu nebo i v domácí pekárně vymísíme těsto, které posléze v misce zakryjeme a necháme ještě půl hodiny kynout. Poté si z těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme ještě chvilku nakynout. Mezitím si rozpálíme olej, doporučuji větší množství oleje či je možné použít fritézu. Pak už jen nakynutá kolečka roztáhneme do stran a osmažíme.

Pak už je stačí si langoše dotvořit dle vlastní chuti. Např. pár stroužků česneku smíchat s troškou soli a oleje, langoše potřít, posypat nastrouhaným sýrem a nahoru dát kečup.

Dobrou chuť

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz