Hlavní obsah
Aktuální dění

Hody hody doprovody, dejte podpis na ANO bludy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: knihoMolka

Poslankyně Alena Schillerová rozjela petiční kampaň ANO před evropskými volbami 25.3. přímo na brněnských Velikonočních slavnostech

S nadcházejícím Velikonocemi se vydalo koledovat do ulic i hnutí ANO. V Brně si k tomu vybralo sousedství velikonočních slavností přímo v centru města - na náměstí Svobody.

Článek

Pondělí by měl být den, kdy jsou čeští poslanci k dispozici občanům v kancelářích ve svých volebních obvodech.

Alena Schillerová se rozhodla, že „svůj“ poslanecký den v regionu pojme 25. března jinak. Místo, aby čekala na své příznivce v teple kanceláře, oblékla dlouhý černý kabát a šla se svými pomocníky koledovat na hlavní brněnské náměstí.

Netoužila po kraslicích ani dobrotách z nedalekých stánků, jí „stačily“ jen podpisy pod petice. Množné číslo je použito správně. Před blížícími se volbami do Evropského parlamentu totiž hnutí ANO rozjelo hned čtyři podpisové akce.

V nich se staví proti přijímání migrantů, proti zavedení jednotné měny euro, proti korespondenční volbě a také za zachování práva veto jednotlivých členských států, což s chutí zneužívá třeba maďarský premiér Viktor Orbán.

Jako vždy, jsme i teď svědky negativní kampaně, kdy nikdo srozumitelně nevysvětluje a logicky neargumentuje, proč by se ony body měly stát pilíři evropské politiky hnutí ANO.

Obzvlášť mne pobavil ten, který se týká jednotné měny - kdy se zakladatel hnutí a velkopodnikatel Andrej Babiš sám střílí pomyslně do nohy, pokud by při svém rozsáhlém mezinárodním byznysu nebyl zastáncem jednotné měny. Ta by mu totiž podnikání ve velkém výrazně zjednodušovala. O přijetí „levné pracovní síly“ z řad migrantů do agrozávodů při vyplácení bezmála minimální mzdy ani nemluvě…

Celé to přesvědčování kolemjdoucích, aby připojili své nacionále na čtyři různé listy papíru zvané honosně petice, bylo jen další součástí negativní kampaně. Tou si chce hnutí ANO připoutat „propadlý milión hlasů“ z minulých voleb, o který se teď „perou“ s SPD Tomia Okamury, PRO Jindřicha Rajchla, Trikolorou Zuzany Majerové a dalšími pidistranami.

Poslankyně Schillerová sice získala několik podpisů pro svou kamarádku - lídryni ANO evropské kandidátky Kláru Dostálovou, ale zároveň znovu dokázala, jak daleko je od skutečné politiky - tam, kde se jiné strany snaží nabídnout voličům řešení, ANO jen neguje to, co by mohlo prospět nejen České republice, ale i celé Evropě. A to je výměnou za hlas u voleb opravdu „moc málo muziky“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz