Hlavní obsah
Lidé a společnost

Není myší díra jako brněnská „myší díra“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: knihoMolka

Díry mohou být různé, tahle sice není myší, ale nedávno se skrz ní mohli Brňáci i návštěvníci moravské metropole dívat do mraků na nově zrekonstruovaném Moravském náměstí.

O tom, jaký poprask se mezi pravověrnými brněnskými rodáky strhne kolem „myší díry“, se mi ani nesnilo.

Článek

Bohužel málokdo si v titulku článku Konec brněnské „myší díry“ se blíží - Seznam Médium všiml významných uvozovek.

Ano, přiznávám, nejsem z Brna, ale mám tu čest podchodem pod hlavním nádražím několikrát týdně chodit. Ano, všimla jsem si, že existuje i původní „myší díra“, která naštěstí už patří do dávnější historie, zvlášť při katastrofálních požárních podmínkách, které tam mezi stánky panovaly. A na oplátku uvádím, že jsem se setkala s celou řadou obyvatel i dojíždějících, kteří adoptovali původní název pro současný, pomalu se čistící podchod.

Ostatně, podobných nevábných míst, která se za poslední roky mění, zpravidla k lepšímu, je v blízkosti brněnského nádraží víc. Třeba zřícenina na Opuštěné, ze které se stává moderní dům, aniž by dostal futuristickou skleněnou fasádu, jako celá řada nových objektů v místě bývalé Vlněny kousek dál.

Dalším místem, kde jsem se dřív bála a kudy teď chodím ráda, je Pohořelec (prostor za OD Centrum mezi Jánskou a Kobližnou ulicí). Původní nevzhledné plechové boudy s vietnamskou tržnicí už také patří minulosti, místo je prosvětlené a každou chvíli je tu nějaká venkovní výstava, jeden čas i venkovní bar.

Mým nejoblíbenějším místem se ale staly „zelené plíce“ Brna. Myslím samozřejmě parky - třeba revitalizované Lužánky, Björnsonův sad nebo nejnověji park na Moravském náměstí.

Brno se rozvíjí do krásy a jsem ráda, že to mohu sledovat hned z první ruky. A co vy? Které je vaše nejoblíbenější zákoutí a co vám tu poslední dobou udělalo radost?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz