Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nová funkce „japonské kalkulačky“ Michala Haška - užitečný kontaktér Rajchla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ben Skála, Benfoto/wikimedia.commons/CC-BY-SA-3.0,2.5,2.0,1.0

Mezi politickými souputníky - Michal Hašek (druhý zprava) ještě jako bývalý hejtman Jihomoravského kraje ve společnosti někdejšího prezidenta Václava Klause a ministra Pavla Blažka

Se jménem někdejšího jihomoravského hejtmana Michala Haška se pojí nejedna kontroverze. Těmi posledními je jeho aktuální působení na ministerstvu vnitra a přestup do Rajchlova PRO.

Článek

Regionální politik Michal Hašek měl - coby první místopředseda ČSSD - před 11 lety svému tehdejšímu souputníkovi, předsedovi strany a premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, dle svých slov „krýt záda“.

Bohulibé předsevzetí mu ale vydrželo jen do vyhlášení výsledků parlamentních voleb na podzim 2013, kdy spolu s dalšími „výtečníky“ z České strany sociálně demokratické a s pomocí tehdejšího prezidenta Miloše Zemana zkusil Sobotku „vyoutovat“ a dostat se na jeho místo.

Tajnou schůzku v Lánech tehdy několikanásobně popřel ve slavném interview v České televizi, kde se ho ptala Daniela Drtinová - 29. října 2013 - Interview ČT24 | Česká televize (ceskatelevize.cz).

Stálo ho to tehdy dobře našlápnutou kariéru a musel se „spokojit“ jen s působením na jihu Moravy, kde na něj dodnes vzpomíná nejeden spolek dobrovolných hasičů, jak jim - výměnou za jejich hlasy - podstrojoval co do vybavení či příspěvků na školení.

To je samozřejmě věc bohulibá, ale ruku v ruce s tím na Michala Haška vyplouvaly nejrozmanitější kontroverze. Třeba „zajímavý“ způsob získání titulu JUDr. na mírně řečeno pochybné soukromé vysoké škole ve slovenském Sládkovičovu: Hašek titul JUDr. neměl získat. Jeho práce by propadla i jako seminárka - iDNES.cz, kde ovšem studovali i další sociálně demokratičtí politici.

Slavným se stalo i jeho protlačování megalomanských čínských zájmů při stavbě obřích lázní v Pasohlávkách - Portál Jihomoravského kraje - Hašek: Číňané potvrdili investici v Pasohlávkách - Hašek: Číňané potvrdili investici v Pasohlávkách (kr-jihomoravsky.cz) nebo kauza neexistující tiskové mluvčí jihomoravského kraje - Případ zmizelé tiskové mluvčí. Místo činu: Brno. Hlavní podezřelý: hejtman Hašek - Aktuálně.cz (aktualne.cz).

Vypadalo to, že po neobhájení postu hejtmana se Michal Hašek stáhl do soukromého sektoru, ale pořád si udržel post poradce prezidenta Miloše Zemana či pověst vlivné osoby, která má „ty správné“ kontakty.

Právě to patrně bylo hlavním důvodem přijetí Michala Haška do nového ambiciózního projektu Jindřicha Rajchla PRO. To co na první pohled nedávalo smysl, se teď objevuje v plné nahotě.

Hašek je pro Rajchla „zlatou vstupenkou“, která otevírá dveře třeba ke slovenskému premiérovi Robertu Ficovi. Někdejší „japonská kalkulačka“, jak se díky souběhu celé řady funkcí Michalovi Haškovi kdysi trefně přezdívalo, teď předvádí, že zdaleka ještě nevyčerpala všechny své schopnosti.

Je ovšem otázkou, komu všemu to bude do budoucna ku prospěchu…

Pro další informace:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz