Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Navštívila seznamku na internetu a nestačila se divit, na co se jí muži ptali

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com

Ilustrační foto

Přes seznamku na internetu se denně seznámí tisíce lidí. Některým to vyjde, vezmou se a založí rodinu. Většinou to ale dopadne úplně jinak, než si představujete.

Článek

Jednou jsem byla u rozhovoru, během kterého dvě známé začaly řešit docela zajímavé téma a tím byly vztahy na seznamce. Já osobně s tím zkušenost nemám, ale věřím, že dva lidé si tímto způsobem k sobě mohou najít cestu. Ta cesta ale pro některé bývá dlouhá a trnitá.

To potvrdila i jedna z mých známých. Začala se vychloubat, že se na internetu seznámila s manželem. Kamarádka se jí s ironickým smíchem zeptala: „A čí manžel to byl?“ Evidentně neměla v tenhle druh seznamování velkou důvěru, stejně jako já. Kolegyně to přešla s humorem a začala poučovat, jak takové randění přes internet vůbec funguje. Nejdůležitější samozřejmě je zařadit se na seznamce do správné skupiny. Existují dvě základní - vážná známost a nezávazný flirt. Přeskočíme kategorie typu: Ona hledá jeho nebo Ona hledá ji, protože dnes existuje nesčetné množství druhů pohlaví a než se rozhodneme, do kterého patříme, mohl by nám ujet vlak.

U nezávazného flirtu se v otázkách hranice nekladou a protějšek, který vás nezná, se mnohdy opravdu nestydí zeptat na cokoliv. Například jeden z uchazečů kamarádce hned na začátku položil otázku, jestli je dominantní typ? Na to mu prý ještě zvládla odpovědět celkem s přehledem, ale když položil další otázku, a to, jestli má ráda chlupatá zvířátka, přišlo jí to už trochu podezřelé. To byl první adept, co dostal padáka.

Další pán na holení jí vychválil vzhled. Chvíli si psali celkem milé zprávy, když v tom jí dotyčný požádal, jestli by mu neposlala fotku svých nahých chodidel. Nejdřív to brala jako vtip, ale mladý pán naléhal, a tak se nechala přemluvit. Měla pocit, že její nohy nevypadají věru zle, nicméně zakrátko jí přišel dotaz, jako často si stříhá nehty? Chvíli přemýšlela, jak si má takovou otázku přebrat. Má to snad být narážka na to, že už její nehty přerostly únosnou mez a vypadají odpudivě? V jednom měla moje známá jasno. Tento uchazeč o vztah rovněž neprošel.

Jeden velmi pohledný muž se zajímal o její sexuální fantazie, ale když mu řekla, že žádné zvláštní představy nemá, pro změnu s ní přestal komunikovat on. Seznam zájemců o schůzku byl opravdu dlouhý, ale vytřídit se dal velmi rychle. Objevil se další milovník zvířat, který ji zval k sobě domů, aby jí ukázal, jakého si doma pěstuje hada. To už kamarádce na semaforu svítila oranžová. Hned se zeptala, co je to za druh, a když jí odepsal, že je to velmi poživačný druh, který by musela vidět na vlastní oči, rozsvítila se jasná červená.

Kamrádka na čas raději opustila představu flirtování na internetu, ale po čase jí to nedalo a rozhodla se dát tomu ještě jednu šanci. Tentokrát se už však rozhodla zavítat do skupinky těch, co to myslí vážně. Ale i ti, co hledají vážnou známost, mohou mít občas netaktní dotazy. Pravda, nemůžeme mužům hned dávat za zlé, když se zeptají, jestli umíte vařit. Jakmile vás ale začnou zkoušet a chtějí po vás, ať popíšete, jak přesně děláte svíčkovou a kolik byste jim dopřály knedlíků, to už je mírně přehnané, nebo ne? Já osobně nevím. Třeba mu svíčková od bývalé manželky hodně nechutnala a on se s tím prostě jen nedokázal vyrovnat, jinak to ale může být prima chlapík. Každopádně i tento dostal padáka.

Kolik vážíš? To je na úvod taky dobrá otázka, která „neurazí“. Nicméně se přece stačí podívat na profilovou fotku a člověk by měl být schopen si to spočítat sám. A je ta fotka doopravdy pravá? Tady je jasné, že kamarádka si psala s nějakým „intelektuálem“. Co na takový dotaz odpovědět? Pravá není, ale já doufala, že to nepoznáš, kdybychom se setkali osobně! Jestli jeho IQ dosahovalo méně než 70 bodů, což je považováno za lehkou mentální retardaci, dříve označovanou odborným termínem debil, pak by nejspíš ten rozdíl opravdu nepoznal.

Dlouhá a trnitá cesta z pekla ale nakonec stála za to. Ještě několik uchazečů se projevilo jako nejslabší, máte padáka, ale nakonec kamarádka našla toho pravého a vzala si ho. Občas mu udělá svíčkovou s pěti knedlíky a dosud si prý nestěžoval, takže i on je dozajista spokojen. A jestli neumřeli, žijí šťastně až dodnes.

Anketa

Máte zkušenosti se seznamkou na internetu?
Ano, většinou dost špatné
26 %
Ano, našel / našla jsem si tam partnera
17,2 %
Nemám žádnou osobní zkušenost
56,8 %
Celkem hlasovalo 169 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz