Hlavní obsah
Aktuální dění

Rusové vyhrožují čtvrt miliardou mrtvých Evropanů. Je na místě zajistit brannou výchovu?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Ruský politolog Dmitrij Jevstafjev v  propagandistické show Vladimira Solovjova prohlásil, že dojde ke smrti nebo zmrzačení až 250 milionů Evropanů. Jsou na místě opatření v podobě branné výchovy, nebo bude Česká republika opět mlčky vyčkávat?

Článek

„Chceme změnit budoucnost Evropy. Současnost jste podělali, páni Evropané. Zvolili jste si do svého čela pitomce. Ale my se snažíme změnit vaši budoucnost, což znamená 200-250 milionů mrtvých a zmrzačených Evropanů,“ tohle jsou slova ruského politika Jevstafjeva, která prohlásil v propagandistické show na televizi Rossija-1.

Chtějí v nás vyvolat strach

„Musíme dát každému evropskému občanovi najevo, že i on může zemřít. Protože posledních 60 let žil evropský občan v naprostém pocitu nesmrtelnosti,“ uzavřel Jevstafjev.

Pes, který štěká, nekouše - staré přísloví, z něhož vyplývá, že nepřátelské vystupování bývá pouze způsobem zastrašování ze strany osoby, která ve skutečnosti nemá sílu, aby hrozbu provedla.

Je však tohle moudré přísloví momentálně na místě, a nebo se jedná o varování před nastávající zkázou?

Štěstí přeje připraveným aneb neměli bychom spoléhat na náhodu

Mnozí ještě mají v živé paměti vzpomínky na rychlé nasazení masek, pláštěnek a útěk do úkrytu. (V roce 1971 vznikl jednotný systém branné výchovy, který v roce 1973 zastřešil zákon č. 73/1973 Sb., o branné výchově.)

Však jak by si v krizové situaci poradili dnešní dospívající? Jelikož ze vzdělávacích plánů vypadla branná výchova, tak jen málokdo bude vědět, co si vzít na sebe.

Jisté však je, že Česko zajistí pro Ukrajinu milión dělostřeleckých granátů. Neboť český prezident a armádní generál ve výslužbě Petr Pavel slovo dodrží. Vláda chce pomoci Ukrajině v boji proti svému sousedovi. Však bezpečí a ochrana českých občanů je opomíjena.

O obnovení branné výchovy se spekuluje již od vypuknutí války na Ukrajině.

Anketa

Jaký je váš názor na zavedení branné výchovy v českých školách?
Myslím si, že není na místě vyčkávat. Vláda by měla zaujmout zodpovědný postoj vůči svým občanům.
19,6 %
Nemyslím si, že je důvod vyvolávat paniku, ale preventivě zavést obor branné výchovy v téhle situaci není od věci.
74,5 %
Snaží se pouze vyvolat strach, branná výchova opravdu není na místě.
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 51 čtenářů.

Hlavní je zachovat klid a chladnou hlavu, však doufám, že česká vláda nepodcení bezpečnost a strach svých občanů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz