Hlavní obsah

Sexuologové radí jak mít ve vztahu více sexu. Tyhle 3 tipy vám mohou pomoci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2015/04/20/17/38/couple-731890_1280.jpg

Nahlédněte do intimní alchymie a zlepšete svůj sexuální život. Stačí vám k tomu pouhé 3 tipy, které radí i ti nejzkušenější sexuologové, či vztahoví poradci.

Článek

1. Sex není povinnost

Velmi podstatným bodem je narušit rutinu a nevnímat sex jako povinnost. Sexuologové radí měnit denní dobu, kdy spolu partneři mají intimní poměr, čímž se snižuje riziko rutiny a takzvaného zevšednění, však také změna místa, která ve vás vyvolá nové emoce, vzrušení zvyšuje. Neboť uznejte sami, že každodenně v 10 večer a po tmě v ložnici, není to pravé vzrušení, které by vás dostalo na kolena.

2. Komunikace

Dalším důležitým bodem, který stojí za zmínku, je komunikace, což není důležité pouze v oblasti sexu, ale i celkově v partnerství. V oblasti sexuální to však hraje klíčovou roli. Čili nemluvit o sexu, jen v momentě, kdy jeden z partnerů po něm touží. Vyjasněte si tím své potřeby a očekávání, které později můžete společně naplňovat.

3. Partner není prostředek k uspokojení vašich vlastních potřeb

Bod číslo tři velmi úzce souvisí s bodem druhým. Jestliže svého partnera vnímáte jako prostředek pro uspokojení vašich vlastních potřeb, tak se z vašeho vztahu vytrácí vzájemný respekt a úcta. Prosazování vlastních potřeb na úkor druhých je sobectví a to ve zdravém a šťastném vztahu nemá co dělat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz