Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Záleží ženám na velikosti? Nedělejte si starosti s velikostí penisu, říkají vědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2017/09/26/21/46/testicles-2790218_1280.jpg

Studie prokázaly, že 7 z 10 mužů má obavy, které se týkají velikosti jeho penisu. Jsou tyhle pochyby skutečně oprávněné, nebo si pánové nad touhle tématikou lámou hlavy zbytečně?

Článek

Manžel má mít menší penis než milenec pouze na jednu noc?

Americká neuroložka Nicole Prauseová, která se specializuje na sexuální chování, mluvila před časem v podcastu Unfiltred režisérky pornosnímků Holly Randallové o preferencích žen. Ty podle ní neřeší velikost přirození zdaleka tak intenzivně jako jejich partneři.

Pro svůj vlastní výzkum , který zveřejnila v roce 2015, proto nechala vytvořit 3D modely podobné skutečnému přirození, upřesnil server Lad Bible. Pětasedmdesát žen vybíralo ze třiatřiceti modelů s tím, že jejich nositel má být milý, inteligentní, vtipný muž, který má skvělé zaměstnání. Ukázalo se, že u dlouhodobého partnera ženy upřednostňují o něco menší penis než při jednorázovém sexu.

Přítel nebo manžel by měl mít podle zúčastněných žen v průměru 16 centimetrů dlouhý genitál ve ztopořeném stavu. Za ideální obvod údu považují 12 centimetrů. V případě sexu na jednu noc ženy preferují penis dlouhý 16,2 centimetru, který je také o necelý centimetr silnější než přirození dlouhodobého partnera.

Jaká je průměrná velikost?

Bruce King shromáždil data z deseti podobných z nejrůznějších důvodů neuznaných průzkumů, při nichž ovšem účastníky měřili vědci. Průměrná délka mužského penisu v erekci by měla tedy být 13,6 centimetru. Je celkem pravděpodobné, že se jedná nejspíš o největší přiblížení se skutečné velikosti mužských genitálií. V dalších analýzách se King podíval na 21 studií, v nichž vědci měřili penisy v klidu. Zde vyšel průměr na 12,98 centimetrů od úplného začátku údu a při natažení až do bodu nepohodlí.

Hraje velikost penisu u svělého sexu velkou roli?

Ženy velikost skoro nezajímá a očekávají od sexu mnohem méně, než si muži myslí. Vyznačují se rovněž mnohem větším realismem. I jich se vědci ptali na velikost partnerových penisů. Ve studii vedené týmem Lucy Johnstonové z University of Canterbury odhadly jejich velikost při erekci v průměru na 13,4 centimetru, muži ve stejné studii své penisy viděli na 15,8 centimetru. Podle analýz Bruce Kinga přes 80 procent žen je s velikostí penisů svých partnerů spokojeno a jen každá pátá ji považuje za důležitou.

Pánové vaše obavy jsou zbytečné

Psycholog Bruce King z americké Clemson University nedávno publikoval rozsáhlou studii, která se věnovala výzkumu velikosti penisu. Vlastně jen potvrdil to, co sexuologové tvrdí již dlouho: muži se trápí zbytečně a dámy zajímá velikost rozhodně méně, než si pánové myslí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz