Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Senioři a intimnosti? Myslíme si, že nic takového neexistuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Vysportované a sexy tělo ve stáří vystřídají vrásky a svraštělá pokožka. Znamená to snad, že budou intimnosti tabu?

Poslední dobu se zamýšlím nad tím, proč jsem si vždy (nejen já) myslela, že senioři se neoddávají intimnostem a postelovým hrátkám.

Článek

Léky na klouby ano, lubrikační gely ne

Než odsoudíte mladší generaci za domněnku, že intimnosti v posteli mezi seniory neexistují, zamyslete se nad tím, proč si to myslíme. Viděli jste někdy v televizi reklamu na lubrikační gel, ve které by byli v hlavních rolích právě lidé 60+? Nebo dokonce reklamu na obchody s hračkami pro dospělé, kde by byli nadšení kupující důchodci?

Namísto toho v televizi pravidelně vídáme reklamy s léky na klouby a prostatu, ve které samozřejmě naši senioři hrají hlavní roli.

Jsme odsouzeni k tomu, abychom si to mysleli

Skutečně by se dalo prohlásit, že jsme odsouzeni k tomu, abychom si mysleli, že senioři se neoddávají intimním hrátkám a tato myšlenka nás dokonce má znechucovat nebo rozzlobit.

Vzrušení a uspokojení ve vztahu jsme sami přiřadili k produktivnímu věku, ve kterém se plodí děti. Jakmile lidé přesáhnou určitou věkovou hranici, ve které již děti mít nemůžou, začneme vnímat jejich sbližování v posteli jako něco, co se ve skutečnosti vůbec neděje!

Staré tělo, hezké tělo?

Můj předešlý článek o seniorech je důkazem toho, že senioři toužící po intimnostech bez stálých partnerů se mnohdy uchylují k zoufalým činům.

Předsudky o intimnostech seniorů a zavírání očí před tím, že existují, jsou ve skutečnosti naprosto nespravedlivé a já osobně jsem vděčná za to, že se toto téma čím dál tím více otevírá široké veřejnosti a z mnoha webů na nás dnes hledí nazí senioři, kteří si užívají blízkosti svých těl. Nebo raději ne?!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz