Hlavní obsah
Rodina a děti

Staré dobré časy neexistují, protože jsou teď aneb dejte dětem ty tablety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Všimla jsem si toho, že čím dál tím více lidé si zvyklo slovně napadat rodiče, kteří dávají svým dětem do ruky tablet, telefon nebo často pouštějí pohádky v televizi. A já se ptám PROČ.

Článek

Zlaté staré časy…

Existuje jeden velmi silný argument, který si zvykli lidé používat a tak nějak si jej navzájem předávají jako horkou bramboru, která však nikoho nespálí. Tím zázračným argumentem je, že kdysi byly zlaté staré časy a všichni běhali kolem baráku bez internetu spokojení, šťastní, prostě byla to krása, viď?!

Tak stejně se však dá říct, že doba kamenná byla zlatá doba, protože neexistovaly auta a lidé umírali ve třiceti letech. A kdyby to tak doopravdy zůstalo a internet by do dnešního dne neexistoval, byli bychom celkem v - zadní části našich těl…

Vezmi mu už ten tablet, Miroslavo!

Nejhorší jsou návštěvy prarodičů a jejich věčné otázky, proč má to dítě k dispozici tablet, internet a zda nám to připadá normální, protože kdysi přece nic takového nebylo.

No jo. Kdysi nic takového nebylo, to je pravda. A kdysi také nebyl žádný vědecký pokrok nebo kdysi umíralo více lidí, protože si nemohli přivolat sanitku svým telefonem (který kdysi neexistoval).

Foto: Unsplash.com

Také jste si na této fotografii všimli toho šťastného dítěte bez tabletu?

Generace se mění, vzpomínky zůstávají

Dokud si všichni neuvědomíme, že každá lidská generace s sebou nese určitá specifika, vlastnosti a názory, budeme se vždy o osudu našich dětí dohadovat. Vaši babičku totiž zaujmete letákem, zatímco maminku reklamou v televizi a děti aplikací v telefonech.

A bude hůř! Tak dejte dětem konečně ty internety a užívejte si staré dobré časy, které jsou právě teď a tady.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz