Hlavní obsah
Lidé a společnost

Skutečná Lolita - jedenáctiletá Florence a její dva roky s pedofilem. Na hrob jí poslal kytici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/volná licence

Florence Sally Hornerová na fotografii, kterou pořídil její únosce

Jednapadesátiletý pedofil s ní cestoval po Spojených státech a vydával se za jejího otce. Příběh Florence Sally Hornerové se vzdáleně podobá tomu, co zažila hlavní hrdinka kontroverzního románu Vladimira Nabokova Lolita.

Článek

Ukradený notýsek

Když se hnědovlasá školačka Florence Sally Hornerová rozhodla splnit jakéhosi ,,bobříka odvahy“, kterého vymysleli její spolužáci, neměla ani tušení, jak moc tato sázka změní její život. Aby před kamarády nevypadala jako strašpytel, v jednom obchodě ukradla obyčejný a laciný zápisník. Při krádeži Florence nikdo z personálu neviděl, ale všiml si jí opodál stojící postarší muž. Vyděšené dívce se představil jako agent FBI a pohrozil jí, že pokud nebude dělat to, co jí řekne, o jejím poklesku se všichni dozví a on ji pošle rovnou do polepšovny. Toho se Florence bála. Otce už neměla, spáchal totiž sebevraždu, takže žila už jen se svou matkou. A ta se o ukradeném notýsku nesměla nikdy dozvědět!

Na dovolenou s pedofilem

Florence Sally Hornerová se narodila 18. dubna 1937 v americkém státě New Jersey. Na základní škole platila za nadprůměrnou studentku, co za svou snahu dostávala pravidelně vyznamenání. Po seznámení s podivným ,,agentem“ Florence žila v neustálém strachu. Své mlčení si totiž muž podmínil tím, že se mu bude dívka pravidelně hlásit. Několik dalších měsíců o něm neslyšela, až se jednoho dne znenadání objevil před dívčinou školou a tehdy jedenáctiletou důvěřivou školačku přesvědčil, aby řekla své matce, že s kamarády a jejich otcem odjede na týdenní dovolenou. Když se 15. června roku 1948 Florence před odjezdem loučila se svou matkou, bylo to na dlouhých 21 měsíců naposledy, co se spolu viděly.

Zmizela

Jednapadesátiletý Frank La Salle nebyl žádný policista, ale před pár měsíci na svobodu propuštěný pedofil a recidivista, který seděl za znásilnění pěti mladých dívek. Rozvedený mechanik s unesenou Florence cestoval po Spojených státech a před okolím se vydával za dívčina otce. Donutil ji, aby domů psala dopisy, ve kterých svou ,,dovolenou“ neustále prodlužovala, až to začalo být po šesti týdnech její matce podezřelé. Zalarmovala tedy policii, která se vypravila na adresu, odkud přišel poslední z dopisů. Nikoho tam ale nenašli. Jediné, co v prázdném domě vyšetřovatelé objevili, byla fotografie malé Florence, na které sedí na houpačce. Snímek pořídil sám pachatel.

Hrál si na jejího otce

Únosce Frank La Salle mezitím zakotvil v jednom z měst Jižní Kalifornie, kde Florence dokonce nastoupila na místní gymnázium, kam se zapsala pod falešným jménem. Frank nadále vystupoval jako její otec a aby mu Florence neutekla, neustále jí vyhrožoval pistolí, kterou nosil při sobě. Jeho podivně majetnické chování vůči domnělé dceři však vzbudilo podezření u sousedky, se kterou se unesená dívka spřátelila. Když přišla řeč na Franka, Florence se nejdříve snažila zapírat, ale později udivené sousedce sdělila celou pravdu i své skutečné jméno. Žena ji nechala ze svého telefonu zavolat rodině a potom věci dostaly rychlý spád. Ještě ten den byl La Salle zatčen a i když stále ještě tvrdil, že je otcem hledané školačky, nikdo už mu nevěřil.

Květiny od únosce

Frank La Salle byl později odsouzen k trestu 30-35 let ve vězení. Ještě předtím se na mezinárodním letišti ve Filadelfii jeho oběť Florence Sally Hornerová setkala po dlouhých jednadvaceti měsících se svou matkou. Jejich štěstí však nevydrželo dlouho. V roce 1952, pouhé dva roky po jejich dojemném shledání, se Florence stala obětí autonehody. Byla tehdy na cestě z rodinného výletu, když auto, ve kterém seděla, narazilo do zaparkovaného kamionu. Náraz Florence zlomil vaz. Bylo jí teprve patnáct let. Když se o její smrti dozvěděl odsouzený pedofil La Salle, poslal na dívčin hrob kytici květin, kterou však pozůstalí pochopitelně nepřijali. Sám zemřel ve vězení až ve svých sedmdesáti letech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz