Hlavní obsah
Názory a úvahy

Až bude hrát Kazachstán v Ostravě MS, vzpomeňte si na Hudáčka nebo na Irák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

V hlavě mám Hudáčka, přemýšlím nad pokrytectvím některých lidí a není na škodu se nad tím zamyslet. Ještě podotýkám, že s ruskou invazí na Ukrajinu nesouhlasím.

Článek

Július Hudáček byl na začátku roku angažován z kazašského klubu Barys Astana hrajícího KHL do Kladna. Po dvou dnech tam skončil, protože značná část lidí nemohla skousnout, že hrál v převážně ruské soutěži i po začátku té invaze. Hudáček následně přestoupil do Frankfurtu. Nabízí se otázka, proč může hrát v jiné zemi, kde podporují Ukrajinu, když hrál převážně ruskou soutěž. Fotbalový trenér Jarošík má pravdu, že to tady až moc prožíváme.

V minulém roce se řešilo, jestli kazašský fotbalový klub Tobol Kostanaj odehraje v Česku zápas proti Viktorii Plzeň v rámci 4. předkola Evropské konferenční ligy, protože v tom týmu byli tři hráči z Ruska a jeden z Běloruska. Nakonec se ten zápas odehrál a Plzeň postoupila do hlavní fáze soutěže. Stojí za to zmínit, že v den zápase byla na CNN Prima NEWS debata mezi nějakým koaličním a opozičním politikem. Oba tam nakonec řekli, že ten zápas se v Česku odehrát musí, protože bychom přišli o peníze.

V dubnu 2023 premiér Fiala navštívil Kazachstán kvůli energetice, dopravě a určitě i jiným věcem. Až přijede na MS v ledním hokeji do Česka i reprezentace Kazachstánu, asi nebude vadit, že všichni reprezentanti budou z KHL. A pochybuju, že by všichni nebo aspoň většina těch hráčů tu invazi odsoudila.

V roce 2003 vtrhlo pod falešnou záminkou do Iráku USA, Austrálie, Polsko a Velká Británie. V Iráku za prvních šest týdnů invaze zemřelo 8300 lidí. Podle oficiálních počtů tolik civilistů na Ukrajině neumřelo ani za rok. Samozřejmě je to tragédie, ale Iráčani jsou lidi stejně jako Ukrajinci. Za deset let v Iráku zemřelo půl milionů lidí. Bizarní i zajímavé je, že kdyby Rusko za pomoci Běloruska nebylo potrestáno za vniknutí na Ukrajinu, možná by Velká Británie a po 22 letech Polsko nebyly účastníky elitní divize v MS v ledním hokeji a nemohly se tedy těšit na český květnový šampionát.

V roce 2008 začala ruská invaze do Gruzie a já nevím o tom, že by po té události měli hráči z KHL problém hrát v České republice. I když je GEO menší než UKR, pořád je to invaze. Zajímalo by mě, kde byli všichni ti lidi, co teď na mé poměry až fanaticky podporují Ukrajinu. Haškovi nedělal problém tam ukončit kariéru a taky mu nedávno nedělalo problém dělat reklamu NHL zahájením jednoho zápasu, i když na tu soutěž nadává. Jestli bude senátor, bude to hrůza. Stačí si vzpomenout, jak napadnul protihráče při in-line hokeji nebo novináře Kelleyho. Hašek je sice olympijský vítěz, ale příkladem morálky není.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz