Hlavní obsah

Za mě je největší bezpečnostní riziko Rakušan s Černochovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia

Tento článek vzniknul kvůli mediální aféře ohledně Babišova e-mailu týkající se ministra zahraničí Lipavského. Jsou větší nebezpečí než bývalý premiér.

Článek

Nemám nejlepší pocit z toho e-mailu. Na druhou stranu Piráti nás chtějí mít pod kontrolou, když kupříkladu chtějí naše údaje, když se ubytujeme v hotelu. A když někomu přijde nechutné a citlivé řešit v politice něčí děti, co měl říkat šéf ANO, když se v jednu dobu hodně řešilo, zda svého psychicky nemocného syna poslal na Krym. Není žádný pořádný důkaz, že to byl únos. Jeho syn se po volbách do Poslanecké sněmovny 2021 odmlčel a v rozhovorech nepůsobil zrovna příčetně. Přesto jsou lidi jako třeba youtuber Stejk, co dělají, že to byl únos. Může vědět kdejakou zajímavost, ale za mě je hloupý nebo zoufalý. Něco jiného je, když se Babiš soudí, že nebyl agentem StB, když tu minulost sám přiznal v Show Jana Krause.

Ministr vnitra Rakušan je za mě někdo, kdo kulantně řečeno nepoužívá mozek a je mu lhostejné, co se v Česku děje. Přitom je ve vládě jedním z těch, co mají díky své funkci velký vliv. V srpnu 2022 odhalil jméno špiona civilní rozvědky. V červenci 2023 Vít Rakušan prozradil utajované informace k možným sankcím na Rusa, co vlastní u nás majetek. Důvěrné informace u něho nejsou v bezpečí. Hrůza je i to, že si jeho děti hrají se šifrovaným mobilem.

Ale nejhorší je, že kvůli němu budeme (v lepším případě) platit pokutu 20 000 eur za každého nepřijatého migranta. Někdo namítne, že se nás to kvůli Ukrajincům netýká. Já ale nevěřím, že jsme se k tomu migračnímu paktu museli zavázat. A také není jistá ta výjimka. V horším případě nám bohužel může hrozit, že se tady migranti nebudou chovat uctivě. Nechci strašit, ale v Německu nebo ve Francii s tím mají svou zkušenost a my jsme z pohledu těch migrantů druhořadá země. Proč by se tady měli chovat slušně? Nemáme žádnou povinnost někoho zachraňovat, obzvlášť když by nás to zničilo. Nepůjdu jako neplavec zachránit někoho, kdo se topí. Jenže obhájci Rakušana a migračního paktu mají spasitelský syndrom nebo něco takového.

Ministryně obrany Černochová je fanatička a psychicky labilní. Píšu to jako člověk, co by nebyl proti tomu mít premiérku nebo prezidentku. Samozřejmě na to musí mít schopnosti, ale já netvrdím, že je ženy nemají. Je to případ od případu stejně jako u mužů. Nicméně Černochová nedělá svému pohlaví dobrou reklamu. Když si oblékne tričko s vulgárním vzkazem pro Putina, chlubí se na Twitteru fotografií, kde ukazuje obsah kabelky a k tomu napíše, že tam už nemá tank nebo chce vyhlašovat Rusku třetí světovou za ukrajinskou raketu v Polsku, potom si můžu říct, že je pro naše bezpečí riziko. S tou raketou jde o to, že nedokázala zachovat chladnou hlavu a zrovna ona by se vzhledem ke své funkci měla ovládat.

Bohužel to není to nejhorší. Podepsala tu tzv. obrannou smlouvu s Američany. Problém je, že se v ní píše, že americký voják nebude za svůj trestný čin trestán českým soudem (článek 12). To mě na tom hlavně štve. V Itálii nebo v Polsku s tím nemají nejlepší zkušenost. (Taky stojí za zmínku, že smlouva je minimálně 10+1 let nezrušitelná a dohoda neomezuje možnost útočných akcí USA přes území ČR.)

https://www.farodiroma.it/americani-in-italia-con-licenza-di-uccidere-fulvio-beltrami/

https://www.rp.pl/wojsko/art19251311-zolnierz-us-army-pobil-policjantow-maja-polamane-kosci

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11137855/American-soldier-arrested-Italy-hitting-killing-15-year-old-car-drunk.html

https://www.stripes.com/migration/us-soldiers-under-investigation-after-late-night-brawl-in-poland-1.552065 

https://adarma.pl/2022/07/18/lodz-amerykanski-zolnierz-pobil-polaka-prokuratura-umorzyla-sprawe/

Argumenty zastánců této smlouvy jsou v podstatě jen ty, že jste putinovec nebo dezolát. Samozřejmě jsou lidi, co fandí Putinovi a nechtějí tady z té své logiky americké vojáky, ale jsou také lidi, co chtějí nějakou suverenitu, mít hrdost a Putin pro ně není Bůh. Kdyby o tom bylo referendum a hlasovali jen ti, co to četli, potom bychom to možná ani nepřijali. Vždyť o tom nebyla ani nějaká pořádná debata.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz