Hlavní obsah
Názory a úvahy

Piráti jsou hrozba pro naši zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0

Piráti jsou za mě stranou, která je pro mě nevolitelná.

Článek

Piráti mají ve Fialově vládě větší vliv, než si myslíte. Mají na ministerstev nezanedbatelný počet náměstků. Když jim výrazně vadí Pavel Blažek, měli by z Fialovy vlády odstoupit. Mají sice jen 4 poslance, ale tři ministry. Pochybuju, že potřebujeme ministerstvo pro digitalizaci a místní rozvoj. Platí to podle mě i na ministerstvo legislativy vedené Michalem Šalamounem. Ministerstvo zahraničí řídí Jan Lipavský, který si myslí v podstatě o všech Rusech, že mají rádi Putina.

Stalo se realitou, že když Piráti a STAN vyhlašovali konkurz do krajské nemocnice v Olomouckém kraji, jedním kritériem bylo i to, zda ten kandidát či kandidátka má názorovou shodu s politickým programem té koalice Pirstanu. Odvolání Michalaidu z vedení strany taky nebylo zrovna demokratické, protože ona neschvalovala minulý režim. Jde jí o jinou myšlenku. Přesto jsou pro některé lidi Piráti liberální, což se s některými jejich činy protiřečí.

Jejich europoslanci hlasovali pro to, aby bylo zrušeno právo veta v EU, aby se EU pletla do hlasování v Srbsku nebo Řecku (EU má dost svých chyb, ať začne u sebe), projevy nenávisti budou trestné, což znamená, že teoreticky jakákoliv konstruktivní kritika bude trestána, protože za tu nálepku to může jít schovat. Souhlasili s případným potrestáním Maďarska, kdyby nechtělo finančně podporovat Ukrajinu. (Každá země by si to měla rozhodnout sama.) Byli pro zprávu, co nadřazuje soudy EU nad těmi českými a byli pro to, abychom nevyráběli auta se spalovacími motory. Nikde jsem nenašel od nich nějaké řešení toho, jak by náš průmysl fungoval. Ale to Piráty nezajímá, oni na to nemají mozek. Smutné je, že Kolaja je v TOP 100 nejvlivnějších europoslanců a taky místopředsedou EP.

Bartoš chce zavést registr hostů v hotelu nebo povinné obecní holubníky. To je ten člověk, co se účastnil nějaké akce s transparentem Vlastenci táhněte, migranti vítejte. Možná to řekl obráceně, to ale na principu nic nemění. Ten samý člověk tvrdil, že jako nedospělý zápasil v judu s Lukášem Krpálkem, i když jsou od sebe více jak 10 let. Když ten politik nevnímá realitu, děsím se toho, kdyby byl premiér. Stavební zákon je fiasko a vinu za to nese on. Navíc není ochotný se bavit s lidmi, kteří by tomu měli rozumět lépe než on.

Pirátům podle průzkumů rostou preference. Radost z toho nemám. Piráti jsou pro mě naivní a realitě nerozumí. Mnohem více jim záleží na EU nebo na Ukrajině. Takovou stranu volit nemůžu. Uznávám, že Rusko má nechat Ukrajinu na pokoji, ale to nic nemění na tom, že si přeju v České republice aspoň jednu pročeskou stranu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz