Hlavní obsah
Sport

Baník je v maléru. Dokáže nahradit Letáčka a udržet Riga s Ewertonem?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Radek Homola/unsplash.com

Již za týden vypukne nová sezóna Chance ligy a na přestupovém poli začíná být veselo. Aktivní je na něm i Baník Ostrava, který svůj růst potvrzuje i tím, že si jeho hráče vybral klub ze Španělska.

Článek

Jiří Letáček

Pardubický odchovanec působil v ostravském klubu již dva roky a nyní, před startem třetí sezóny, je již jisté, že si v Baníku odchytal kontrakt ve španělské lize, respektive v celku Getafe CF. Letáček už podepsal v Getafe kontrakt a klub opustil.

Pro Baník to ovšem znamená, že musí doplnit kádr o brankáře podobných kvalit, což nebude úplně jednoduché. V týmu sice je Markovič, jenž má před sebou zářnou budoucnost, ale zkušeností z ligy má pramálo.

Přestup ale Ostravanům nepřináší jen starosti. Odchod Letáčka do jedné z top pěti lig Evropy totiž ukazuje, jak moc se Baník posunul směrem ke špičce a zvýší mu to atraktivitu pro budoucí hráče.

Hrozící ztráty

Letáček není jediný hráč toužící si letos zahrát jednu z pěti nejlepších lig Evropy. O velkém zájmu z Anglie se píše v případě Tomáše Riga, středního záložníka, který přestoupil do Ostravy před loňskou sezónou. V Baníku se pak vypracoval do základní jedenáctky a vykopal si nominaci na Euro.

Další hráč v ohrožení paradoxně přestoupil do Baníku natrvalo teprve nedávno. Ewerton si však nechal do smlouvy dát doložku, že mu klub nebude bránit v odchodu do zahraničí v případě zajímavé nabídky a tak bude tento Brazilec vždy na seznamu potenciálních odchodů.

Alarmující stav

Luděk Mikloško s Pavlem Hapalem tak mají plnou hlavu starostí, nejenže se klubu v přípravě vůbec nedaří, ale musí nahradit brankáře Letáčka, nejspíš i Tomáše Riga a záložní plán potřebují i za Ewertona.

Připočteme-li že za týden začíná liga a hned o pár dní vstoupí Baník po 14 letech do evropských pohárů, mají v Ostravě co dohánět, aby začátek sezóny neskončil fiaskem. Baník sice může v bráně použít Markoviče z B-týmu, ale ten ještě nemá tolik zkušeností, kolik by obrana Baníku potřebovala.

Zdroje:

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-spanelsko-la-liga/449699/letacek-prestoupil-do-getafe-od-prvni-chvile-jsem-vedel-ze-do-toho-pujdeme.html

https://www.livesport.cz/zpravy/fotbal-chance-liga-z-baniku-do-premier-league-o-riga-se-zajimaji-tymy-z-nejlepsich-evropskych-soutezi-tvrdi-agent/WxuwofE6/

https://www.fotbalportal.cz/cesko/synot-liga/70303-ewerton-prestupuje-ze-slavie-do-baniku-ostrava/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz