Hlavní obsah
Sport

Češi ve čtvrtfinále vyzvou USA, které nám v Praze zlomily vaz již dvakrát

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Alex Korolkoff/Unsplash

Česká republika pořádá třetí světový šampionát od dob rozpadu Československa a předchozí turnaje měly jednu věc společnou. Češi v nich totiž v obou případech ztroskotali právě s Američany.

Článek

Souboje s USA

Ať už šlo v roce 2004 o čtvrtfinále, či o jedenáct let později o utkání o bronz, vždy se proti nám postavil výběr USA. Bohužel pro nás se v obou případech radoval z výhry nás soupeř a letošní rok přináší další souboj s touto hokejovou velmocí.

Co se týče naší celkové bilance v posledních letech, nejsme na tom proti Americe nikterak špatně a výhry i postupy se poměrně pravidelně střídají. Češi tak rozhodně nemusí házet flintu do žita, pokud zahrají stejně, jako v závěru utkání s Kanadou, máme velkou šanci postoupit.

Česká reprezentace

Na to, v jakém rozpoložení se nacházela parta Radima Rulíka před zahájením šampionátu, se základní skupina naší reprezentaci povedla. Nepřišel ani jeden výpadek proti outsiderům, vyválčili jsme dva body proti Finsku a se Švýcary a s Kanadou jsme brali po bodu.

Suma sumárum se nám povedl hladký postup do čtvrtfinále bez větších nervů, což se po výkonech v Českých hrách moc nečekalo. A ač v posledním klání souhra Pastrňáka, Zachy a červenky moc nedopadla, věřím, že si to ještě sedne.

USA

To Američané prožili na turnaji kapku jiný příběh, začátek se jim vůbec nepovedl a po třech zápasech měli výhru jen proti Německu. Naopak padli jak se suverénními Švédy, tak se Slovenskem. Od té doby však jede mašinka USA jako po drátkách a druhé místo tak mají zaslouženě.

Čeká nás tak velmi těžký duel srovnatelný s posledním zápasem proti Kanadě. I když se dá očekávat, že tentokrát se půjde na krev od prvních minut a uvidíme daleko víc osobních soubojů a dohrávání u mantinelů. Alespoň bude Radko Gudas ve svém živlu.

Zdroje:

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_sv%C4%9Bta_v_ledn%C3%ADm_hokeji_2015

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_sv%C4%9Bta_v_ledn%C3%ADm_hokeji_2004

https://www.livesport.cz/hokej/svet/mistrovstvi-sveta/#/Y1TmoQZG/draw

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz