Hlavní obsah
Sport

Ewerton se vrací do Baníku aneb když hráč řekne Slavii jasné ne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Přestup, o kterém se mluví celou zimu, má konečně svůj konec. Součástí příběhu je nejen samotný přesun hráče, ale jak se zdá i zarputilost samotného Ewertona. A Slavia z toho radost nejspíš nemá.

Článek

Ewerton zpět v Baníku

Šikovný Brazilec strávil v dresu Ostravanů celou podzimní část letošního ročníku Fortuna ligy. Trenéru Hapalovi se za to odvděčil šesti ligovými góly, navíc v každém utkání patřil k tomu nejlepšímu, co měl Baník na hřišti. Není tedy divu, že o něj v Ostravě stáli přinejmenším i pro jarní část sezony.

Nutno podotknout, že byl Ewerton v Ostravě na hostování s opcí na přestup na konci sezóny. Součástí dohody však byla také klauzule, díky které si mohli sešívání stáhnout hráče za finanční poplatek zpět. K tomu také došlo navzdory tomu, že byl Ewerton v Ostravě velmi spokojený, avšak jeho výkony zaujaly i jiné kluby s větší finanční nabídkou.

Něco na té Ostravě je

Slávie měla na Ewertona hned několik zahraničních nabídek na přestup, jejichž hodnota byla nejspíše výrazně vyšší, než byla opce na přestup v Baníku. Právě proto byla ochotná zaplatit poplatek za hráčův návrat. Na první pohled jasná situace odchodu hráče za výhodných podmínek do zahraničí, nebýt samotného Ewertona.

Ten natolik toužil vrátit se do Ostravy, že se rozhodl odmítnout veškeré nabídky, které mu skrze Slavii přišly. Ani v jednom případě nedošlo jednání natolik daleko, že by Brazilec odletěl jednat o podmínkách dohody, či snad podstoupil zdravotní prohlídku. Naopak se po návratu ze soustředění vrátil do moravskoslezské metropole, kde již žije i jeho žena.

Baníkovský srdcař?

Celá situace však nakonec zašla daleko dál. Jak se zdá, Baník svou nabídku během zimy nezměnil a stále o hráče stál na hostování s opcí na přestup. Zde to vypadá, že Baník opci uplatní pouze v případě, že postoupí do evropských pohárů. To ale nevyhovovalo Slavii, která již hráče, jenž ji nevyšel vstříc, nechtěla dotovat.

Plat Ewertona, který je podobně jako u všech slávistů velmi štědrý, však přesahuje finanční možnosti a ochotu Baníku. Sám hráč je ale v Ostravě natolik spokojený, že může Baník platit jen část mzdy, přičemž zbytek jim brazilský šikula odpustí, což je velmi nestandardní a vstřícné gesto, které však není první v historii Ostravanů. Již Milan Baroš zde hrál v době velké Baníkovské krize za na jeho poměry symbolický plat, který navíc věnoval na rozvoj tamní mládeže.

Začátek nové éry Ostravanů?

Celá situace může mít zajímavé následky i do budoucna. Již Plavšič, který před časem v Ostravě působil rovněž na hostování, si působení pochvaloval, nakonec ale zvolil jinou ligu. U Brazilce je to naopak, peníze pro něj nejsou na prvním místě a je otázkou jak to budou vnímat ostatní hráči.

Je dost možné, že tento příběh pomůže Baníku v budoucnu přivést hráče, kteří by si jinak vybrali Slavii. V Ostravě je jednoznačně méně peněz, ale očividně se zde hráči cítí lépe než ve Slavii, zvláště pak ti, kterým více sedí když jsou lídři, než součást úspěšného kolotoče v nekonečné rotaci hráčů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz